crvena zvezda logo-2FK Crvena Zvezda: Unosi se zla krv među klubove

Fudbalski klub Crvena zvezda pozvao je danas čelnike Partizana da direktno kažu ko utiče na tok takmičenja u Super ligi Srbije.
-Bez argumenata i uz teorije zavere, takve tvrdnje samo štete srpskom fudbalu, dovode u zabludu i unose zlu krv kako među klubove, tako i među navijače. Iskreno se nadamo se da će ovakvu vrstu odgovornosti ubuduće iskazivati svi fudbalski radnici – navodi se u saopštenju Crvene zvezde.
Zvezda je reagovala povodom izjave potpredsednika Partizana Milorada Vučelića da „neki klubovi u Super ligi igraju ‘prijateljske utakmice’ – kao i da na tok takmičenja utiču „vanfudbalske sile“.
Kako su saopštili crveno-beli, Zvezda je „poslednjih šest-sedam godina često ukazivala na brojne negativnosti koje su se dešavale u srpskom fudbalu, a koje su za direktnu posledicu imale konačan ishod u domaćem šampionatu“.
-Iskreno se nadamo da je to nesportsko vreme daleko iza nas – dodaje se u saopštenju.
Zvezda je pozvala Fudbalski savez Srbije (FSS) i sudijsku organizaciju da „na pošten i odgovoran način“ analiziraju I sankcionišu rad sudija, a posebno greške sa utakmice u kojoj je Voždovac „drastično oštećen“ protiv Partizana.
-Nadamo se da će organi FSS-a svojim odgovornim radom doprineti da se vrati poverenje javnosti u srpski fudbal i suzbiju sve eventualne spekulacije – piše u saopštenju Zvezde.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Bajern i Atletiko na korak od četvrtfinala