Dimitar Berbatov celebrates scoring the first goal for Manchester UnitedDimitar Berbatov: Pre bih ostavio fudbal nego napustio Mančester Junajted

 

Bugarski 29-godišnji napadač Mančester Junajteda Dimitar Berbatov, trenutno vodeći strelac Premiershipa s 11 golova, ne želi da napusti Old Trafford.

-Borio sam se za šansu da zaigram za Mančester Junajted. Kada bih otišao iz tog kluba, mogao bi samo nazadovati u karijeri. Zašto bih otišao? Radije bih prestao da igram fudbal nego napustio Old Trafford – izjavio je Berbatov za Telegraph.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Nemanja Vidić traži od saigrača da pokažu pobednički mentalitet

Berbatov je u karijeri igrao za CSKA iz Sofije, Bajer Leverkuzen i Totenhem, iz kojeg je 2008. godine prešao u Mančester Junajted, s kojim mu ugovor ističe u junu 2012. godine. U maju ove godine objavio je da više neće igrati za bugarsku reprezentaciju, čiji je član bio još od 1999. godine, a kapiten od 2006. godine. Odigrao je za Bugarsku 77 utakmica i postigao 48 golova.

Povezana vest:  Japan ne organizuje klupski šampionat sveta 2013. i 2014.

Sedam puta bio je izabran za najboljeg bugarskog fudbalera godine, a u novembru je postao tek četvrti igrač u istoriji Premierlige koji je u jednoj utakmici postigao pet golova. Učinio je to u pobedi protiv Blekburna 7-1.