Larry-brownNBA VESTI

 

Legendarni Leri Braun napustio klupu Bobketsa

 

Majkl Džordan, vlasnik NBA kluba Šarlot Bobketsa, obavestio je javnost kako 70-godišnji Leri Braun više nije trener tima.

Bobketsi su u utorak izgubili kao domaćini od Oklahoma Sitija 99-81, što im je bio četvrti uzastopni poraz, te šesti u zadnjih sedam susreta. Protiv Oklahome su zadnju četvrtinu izgubili s 31-12. Ove sezone su na odnosu 9-19, vrlo razočaravajućem uz saznanje da su prošle sezone po prvi puta u istoriji izborili plasman u doigravanje, u kojem su u prvom krugu ispali od Orlanda s 4-0.

Povezana vest:  Trinkijeri: Ako igraju njihovu košarku, mi to ne možemo

-Sastao sam se s trenerom Braunom pre de nedelje, kako bismo zajednički raspravili šta možemo da uradimo o pitanju unapređenja igra našeg tima. Ponovno smo se sastali u sredu nakon treninga. Ekipa nije ispunila očekivanja koja smo obojica imali od nje, pa smo se složili da nam je nužna promena – objasnio je Majkl Džordan odlazak velikog trenera.

-Bila je to teška odluka i za njega i za mene. Ali, morali smo doneti tu odluku. Želim da se zahvalmi Leriju na svemu što je uradio za naš tim. Odigrao je ključnu ulogu za napredak naše organizacije u klubu, uključujući i činjenicu da nas je prošle sezone doveo do plasmana u prvo doigravanje u istoriji kluba. Leri će ostati moj dragoceni savetnik, a u potragu za njegovim naslednikom krećemo odmah – dodao je Džordan.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, EVROLIGA, "Crno-beli" u Istanbulu pokorili Evropu trojkom Đorđevića

Leri Braun, stanovnik Kuće slavnih od septembra 2002. godine, nije bio dostupan za komentar odmah nakon što je stigla vest o njegovom odlasku s klupe Bobketsa, koji su bili njegov 13. klub u karijeri, bilo da je u pitanju studentska ili profesionalna košarka.

Jedini je trener u istoriji koji je osvojio i NCAA naslov prvaka (s Kansasom 1988. godine) i titulu u NBA ligi (s Detroitom 2004. godine). Isto tako, jedini je trener u istoriji koji je odveo osam različitih timova u doigravanje NBA lige. Bobketsi su bili njegov deveti klub koji je vodio u NBA ligi, a za njih je potpisao 29. aprila 2008. godine. Doveo ga je Majkl Džordan, koji se s Braunom znao još dok je igrao na univerzitetu…

Povezana vest:  Milojević: Budućnost je apsolutni favorit