marina miljkovic 1 (3)

SP TURSKA 2014

Srbija danas protiv Turske u četvrtfinalu prvenstva sveta

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas protiv Turske igra četvrtfinalnu utakmicu prvenstva sveta, a selektorka Marina Maljković veruje da su njene izabranice sposobne da naprave podvig i pobede favorizovanog domaćina šampionata.
Ona smatra da model srpskom timu treba da bude igra koju je prikazala muška selekcija Francuske kada je prošlog meseca eliminisala domaćina Španiju u četvrtfinalu Mundobasketa u Madridu.
-Turski tim je veliki favorit i tu nema nikakve dileme. Igraćemo pred 15.000 navijača, što nas svakako jako motiviše. Već dva dana ponavljam da je veoma važno da budemo svoji, da pokažemo ono naše najbolje, najjače, ono na čemu se svi na šampionatu dive – rekla je Maljkovićeva uoči izuzetno značajne utakmice.
Ona je dodala da nikad ne poredi utakmice, ali da je sada „sasvim novi momenat“.
-Moramo da pokažemo čuveni srpski inat, jer su nas Turkinje prošle godine pobedile u meču za bronzanu medalju na Evrobasketu. Pored toga, igranje pred 15.000 vatrenih navijača ne dešava svaki dan u karijeri. Moramo, pre svega, da se suočimo sami sa sobom, da na pravi način odredimo šta ćemo i kako da odigramo. Očekuje nas teška utakmica, velika borba, ali je sigurno da se nećemo lako predati i da ćemo pružiti maksimum – zaključila je Maljkovićeva.
Utakmica između Srbije i Turske igra se večeras od 18 sati u Istambulu, a u preostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Australija – Kanada (13 sati), Španija – Kina (15.15) i SAD – Francuska (20.15).

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede San Antonija, Dalasa i Minesote