Ja sam izvestac„Fudbal za prijateljstvo“ vodi najboljeg mladog novinara iz Srbije na finale Lige šampiona

U sklopu dečijeg društveno odgovornog projekta „Fudbal za prijateljstvo“ pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom i patronatom fudbalske legende Franca Bekenbauera, pokrenut je Međunarodni dečiji pres-centar, čiji članovi će biti novinari iz Belorusije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Velike Britanije, Holandije, Poljske, Portugala, Rusije, Turske, Slovenije i Srbije.
Odabir predstavnika iz Srbije za Međunarodni dečiji pres-centar organizovan je kroz nacionalno takmičenje mladih novinara „Ja sam izveštač!“ uz podršku nacionalnih sportskih i dečijih medija. Detaljne propozicije konkursa i prijemni formular mogu se preuzeti sa internet stranice projekta http://www.gazprom-football.com/rs/f4f/reporter.htm . Konkurs je otvoren od 3. do 18. aprila.
Pobednik konkursa za najboljeg mladog novinara/novinarku starosti od 12 do 14 godina – istog uzrasta kao i učesnici projekta „Fudbal za prijateljstvo“, imaće priliku da učestvuje na Drugom Međunarodnom dečijem forumu „Fudbal za prijateljstvo“, od 23. do 25. maja 2014. godine u Lisabonu, i da prisustvuje finalnom meču UEFA Lige šampiona sezone 2013/2014! Zajedno sa svojim vršnjacima iz Međunarodnog dečijeg pres-centra, kao i izveštačima sa ovog događaja iz vodećih evropskih medija, predstavnik Srbije će pisati članke i reportaže o projektu, i raditi intervjue sa delegatima i specijalnim gostima Foruma.
Pravo učešća na konkursu imaju dečaci i devojčice, državljani Republike Srbije od 12 do 14 godina, čije znanje engleskog jezika je dovoljno dobro da na njemu mogu da pišu i komuniciraju. Učesnici imaju zadatak da intervjuišu jednog drugara koji je fudbaler ili navijač, i da u tekstu, na engleskom jeziku, istaknu vrednosti projekta „Fudbal za prijateljstvo“: tradiciju, mir, prijateljstvo, pobedu, zdravlje, jednakost, fer-plej i posvećenost. Tekst treba da bude propraćen adekvatnom fotografijom koja ilustruje intervju.
Žiri koji odlučuje o pobedniku čine predstavnik FK Crvena zvezda, ambasador projekta voditelj Ivan Ivanović, predstavnik kompanije Gazprom, predstavnici medijskih partnera projekta i odabrani zvaničnik projekta iz Srbije. Pobednik konkursa biće proglašen 30. aprila.
„Pokretanje ove zanimljive akcije, koja će najmlađim novinarskim talentima omogućiti da predstave svoje radove u okviru Međunarodnog pres-centra ovako važnog evropskog projekta je veliko ostvarenje za sve učesnike, buduće kolege – sportske novinare. Bliskost tematici i uzrastu svih učesnika predstavlja idealan osnov za predstavljanje vodećih principa projekta „Fudbal za prijateljstvo“ u formi pravog profesionalnog novinarskog izveštaja. Radujem se što će pobednik ovog takmičenja ostvariti svoje snove o budućoj karijeri i prisustvu na jednom od vodećih svetskih sportskih događaja – finalu Lige šampiona – rame uz rame sa svojim vršnjacima iz 16 evropskih zemalja i budućim „kolegama“ iz vodećih evropskih medija!“ naglasio je Miloš Šaranović, glavni urednik sportske redakcije RTV B92.

Povezana vest:  Švajcarska i Francuska se povukle iz trke za EP 2020.