uefa_champions_league 

LIGA ŠAMPIONA
Hiotis odveo APOEL u četvrtfinale Lige šampiona
 
Fudbaleri APOELA po prvi put u istoriji plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večers posle boljeg izvođenja penala (4:3) eliminsali ekipu Olimpika iz Liona.
Posle 120 minuta igre nije bilo pobednika u Nikoziji, domaćin je vodio sa 1:0, istim rezultatom kojim je pre tri nedelje Lion slavio u Francuskoj.
Kiprani su bili bolja ekipa u prvom delu kada su stvorili tri dobre šanse koje nisu uspeli da iskoriste, a Manđuka je već u devetom minutu postigao gol i anulirao prednost protvnika.
Ekipa Ivana Jovanovića kao da je fizički popustila u nastavku, kada je Lion preuzeo inicijativu, a domaćin se grčevito borio do kraja susreta.
Mreže su mirovale i posle dva produžetka, pa su usledili penali, gde su fudbaleri APOELA imali više sreće i znanja.
Golman Hiotis odbranio je udarac Lakazeteu, zatim je Tričkovski pogodio za 4:3, dok je čuvar mreže domaće ekipe ponovo odbranio šut, ovoga puta Bastosu nakon čega je usledilo veliko slavlje u Nikoziji i širom Kipra.
Ranije večeras Barselona je obezbedila plasman u četvrtfinale Lige šampiona pošto je u revanš utakmici osmine finala eliminisala ekipu Bajera iz Leverkuzena.
Barselona je opravdala epitet favorita i ubedljivom pobedom od 7:1 (2:0) prošla u narednu rundu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Argentinac Lionel Mesi postigao je pet golova i tako ušao u istoriju Lige šampiona kao prvi igrač koji je to uspeo na jednoj utakmici.
Mesi je mežu protivnika pogađao u 25, 42, 49, 58. i 82 minutu, dok je debaklu Bajera doprineo dvostruki strelac Teljo (55, 52).
Počasni pogodak za goste dao je Karim Belarabi u 90. minutu.

 

Povezana vest:  Bajern poslao Hamburger u borbu za opstanak