mladen dodic jag kluj

Dodić novi selektor mlade reprezentacije Srbije

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) imenovao je danas Mladena Dodića za novog selektora mlade nacionalne reprezentacije. Dodić je izabran jednoglasno na predlog potpredsednika FSS zaduženog za A i mladu reprezentaciju Sava Miloševića, a na toj dužnosti zameniće Radovana Ćurčića koji je prošlog meseca preuzeo kormilo seniorskog državnog tima.
Sa doskorašnjim trenerom Jagodine dogovorena je saradnja do završetka prvenstva Evrope juna 2015. godine u Češkoj, saopšteno je na sajtu FSS.
Dodić je u dosadašnjoj karijeri radio kao šef strucnog štaba Napretka iz Kruševca, Novog Pazara, Dinama iz Vranja, Javora i Jagodine, koju je prošle sezone vodio do finala Kupa Srbije i trećeg mesta u nacionalnoj Superligi.
-Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su uverenje da će Ćurčić i Dodić odlicnom saradnjom u vremenu koje dolazi omogućiti maksimalne preduslove za našu mladu reprezentaciju pred kontinentalno takmicenje, ujedno i kvalifikaciono za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru – navodi se na sajtu FSS.
Na današnjem sastanku izabrana su još četiri selektora na predlog direktora mlađih selekcija u FSS Mitra Mrkele. 
Za selektora U-16 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 1999. godine) izabran je Milan Đuričić, a za selektora U-15 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 2000. godine) Marko Mitrović. 
Novi selektor A ženske reprezentacije Srbije je Boris Arsić, trener ŽFK Spartak iz Subotice, a za selektora U-16 ženske reprezentacije izabrana je Suzana Stanojević.
Razmatrana je i odluka Komisije za žalbe UEFA, koja je odbacila žalbu FSS na kazne donete posle prekinute utakmice sa Albanijom, u okviru kvalifikacija za prvenstvo Evrope. Odlučeno je da FSS podnese žalbu Nezavisnom arbitražnom sudu sporta u Lozani, a o svim koracima javnost će biti pravovremeno obaveštena.

Povezana vest:  Omladinski fudbalski tim Crvena zvezda spreman za turnir u uličnom fudbalu u okviru projekta "Fudbal za prijateljstvo"