radnicki kup trofej

Vaterpolisti Radničkog kod gradonačelnika

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić primio je danas vaterpoliste Radničkog, koji su u ponedeljak prvi put osvojili trofej Kupa Srbije. Nikolić je kazao da su vaterpolisti „priredili veliku radost svim Kragujevčanima“, kao da će grad i dalje pomagati klubu. 
-Vaterpolisti treba da budu ponosni na sve što su uradili i svi mi u gradu se jako ponosimo njima. Ovako su nas obavezali da i dalje ulažemo u sport…ali su nam i dali primer kako mi treba da funkcionišemo u ostalim oblastima – rekao je Nikolić. 
Radnički je u ponedeljak pobedio Partizan 5:4 i tako osvojio svoj prvi domaći trofej. 
-Posebno mi je drago što vaterpolo škola ide u korak sa seniorskim timom i što se sve više kragujevačke dece bavi ovim sportom – što nam je i glavni cilj – rekao je Nikolić. 
Gradonačelnik je kazao istakao da će Vaterpolo klub Radnički i dalje imati punu podršku grada. 
-Uprkos tome što će sledeća godina biti teška, nadamo se da će biti dovoljno sredstava da klub funkcioniše na ovako visokom nivou I da svi ostanu na okupu. Verujem da će grad Kragujevac još dugo biti veliki saveznik vaterpolo kluba – rekao je Nikolić. 
Gradonačelnik je sportskom direktoru Jugoslavu Vasoviću poklonio zastavu grada, sa željom da je tim istakne gde god da igra. 
-Bilo je izuzetno teško i naporno, ali smo znali da će biti tako. Prezadovoljni smo urađenim i najvažnije je da smo skinuli sa leđa veliki teret. Iako smo za cilj postavili jedan domaći trofej, tu se ne zaustavljamo. Želimo duplu krunu, a pola posla je već odrađeno – rekao je Vasović. 
Kapiten Radničkog Aleksandar Ćirić poklonio je Nikoliću kupaće gaće i pozvao ga da se oproba u vaterpolu. 
-Utakmica je bila teška, ali smo smogli snage da pobedimo. Ostaje nam da malo uživamo u svemu ovome i da na pravi način proslavimo, a onda da se okrenemo osvajanju šampionske titule. Ima još mnogo da se igra, u sportu nije uvek sve tako jednostavno i sigurno je da se ni do naslova prvaka ne dolazi lako – rekao je Ćirić. 

Povezana vest:  Savić: Zvezda želi trofej, ali Radnički je favorit