IMG 3167

FSS će se žaliti sudu u Lozani na odluku Uefe

Fudbalski savez Srbije (FSS) žaliće se Nezavisnom arbitražnom sportskom sudu u Lozani povodom odluke Disciplinske komisije Uefa da odbaci njegovu žalbu o kazni vezanoj za prekinutu utakmicu sa Albanijom. Kako se navodi na sajtu FSS, Odbor za hitna pitanja je na današnjoj sednici razmatrao odluku Kontrolne i disciplinske komisije Uefa da odbaci žalbu FSS i doneo odluku da Savez uputi žalbu Nezavisnom arbitražnom sportskom sudu u Lozani. 
FSS se ranije žalio na kaznu, ali je Uefa početkom decembra odbila žalbu na prvostepenu kaznu. Utakmica Srbije i Albanije 14. oktobra prekinuta je zbog nereda navijača nakon što se iznad terena na stadionu Partizana pojavio dron sa zastavom velike Albanije. 
Uefa je utakmicu registrovala službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali joj je oduzela tri boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Takođe, Srbija je kažnjena i sa dve utakmice igranja bez publike, a oba Saveza kažnjena su sa po 100.000 evra. 
Na sednici Odbora za hitna pitanja razmatrana su i pitanja vezana za rad Zajednice klubova Super lige Srbije i zaljučeno je da se uputi zahtev Komisiji za pravna pitanja FSS da se izvrši provera legitimiteta izbornog procesa i da se zaključci dostave članovima IO FSS u narednih 15 dana.
Takođe, odlučeno je da će se na predstojećoj sednici IO razgovarati o obavljenim izbornim procesima u FS Vojvodine i FS Beograda. 
Kako se navodi u saopštenju, na sednici je usvojena informacija o finansijskom planu za 2015. godinu i prosleđena je članovima IO FSS i članovima Skupštine na usvajanje. 
Oformljena je posebna Komisija za izbor najboljeg ponuđača za nabavku veštačke trave koja će biti postavljena na terenima širom Srbije, kao i za nabavku i instaliranje novog osvetljenja na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu. 

Povezana vest:  Olimpik Marsej slavio u Nansiju