djokovic bg trening

Đoković treći put u karijeri osvojio nagradu Laureus

Teniser Srbije Novak Đoković dobio je večeras u Berlinu, treći put u karijeri, nagradu „Laureus“ za najboljeg sportistu sveta.

Prvi teniser sveta je drugu godinu uzastopno dobio prestižnu nagradu, a konkurenti su mu bili svetski šampion Formule 1 Luis Hamilton, svetski rekorder u sprintu Jusein Bolt, fudbaler Barselone Lionel Mesi, golfer Džordan Spit i košarkaš Golden Stejta Stefen Kari.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić stala u prvom kolu Indijan Velsa

Đoković je nagradu Akademije Laureus, koja se dodeljuje za postignute rezultate iz prethodne godine, prvi put dobio 2012. godine.

On je prošle godine igrao u tri grend slem finala, osvojio izmedju ostalog, i šest turnira iz masters serije i zadržao ubedljivo prvo mesto na ATP listi.

Nagradu za najbolju sportistkinju dobila je prva teniserka sveta Serena Vilijams, a za najbolji tim proglašen je svetski šampion u ragbiju reprezentacija Novog Zelanda.

Povezana vest:  AO 2013, Vilander: Đoković ima prednost u odnosu na Mareja

„Laureus“ za životno delo dobio je legendarni vozač Formule 1 Niki Lauda, dok je nagradu „Sportski duh“ posthumno dobio legendarni holandski fudbaler Johan Krojf.