Novak Djokovic Monday

AO 2013

Vilander: Đoković ima prednost u odnosu na Mareja

 

Legendarni švedski teniser Mats Vilander izjavio je danas da Novak Đoković ima prednosti u odnosu na Britanca Endija Mareja i da je prošlogodišnji poraz u finalu US Opena posledica lošeg dana srpskog igrača. Novi duel Đokovića i Mareja moguć je tek u finalu Australijan opena. Srpski teniser je posle maratonskog meča pobedio Švajcarca Stanislasa Vavrinku i prošao u četvrtfinale, dok Mareja sutra očekuje meč protiv Francuza Žila Simona.

Povezana vest:  Kirjos odustao od Ju-Es opena

-Đoković je u prednosti i imaće je duže vreme, ali to može da se promeni. Teško je reći šta se dogodilo na US Openu. Novak kao da je razmišljao, vetrovito je, ponedeljak je i ne igra mi se. Ne kažem da je namerno izgubio, ali tokom karijere imate mečeve u kojima ne možete da se izborite sa onim kao se trenutno osećate – rekao je Vilander.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2010, Džerard Batler u VIP loži

Prema rečima sedmostrukog osvajača Gren slema, Marej bi morao da se ugleda na koncentraciju koju Đoković ima kada igra mečeve u više setova.

-Mareju više odgovaraju mečevi u dva seta. Onda nestane na 20 minuta i vrati se u igru, ali to ne može da radi protiv najboljih igrača. Zato su Đoković i Federer toliko dobri i igraju sa velikim samopouzdanjem – dodao je Vilander.

Povezana vest:  Karlović najbolji server u istoriji tenisa