VESTI
nedelja, 04 oktobar 2015
Baner
Baner

ATA Life Style: U trendu

Theo James deo porodice poznatih BOSS Pa…

Theo James deo porodice poznatih BOSS Parfums ambasadora

Theo James deo porodice poznatih BOSS Parfums ambasadora Veština u umetnosti zavođenja je odlika uspešnog BOSS muškarca. Njegova snaga i samopouzdanje čine ga neodoljivo privlačnim svima koji ga okružuju, izazivajući reakciju...

Redakcija 03 okt 2015 U trendu

Čitaj dalje

SENZACIONALNI ZMAJ RAZBIO JE MONOTONIJU …

SENZACIONALNI ZMAJ RAZBIO JE MONOTONIJU ULICE NA VRAČARU

SENZACIONALNI ZMAJ RAZBIO JE MONOTONIJU ULICE NA VRAČARU Sigurno ste mnogo puta prošli Ulicom Cara Nikolaja II, na Vračaru, bilo da ste krenuli na Kalenićevu pijacu, sportski centar ili jednostavno u...

Redakcija 03 okt 2015 U trendu

Čitaj dalje
Baner
Karim Rashid otvorio ekskluzivnu prodajnu galeriju u centru Beograda – „KARIM SPACE”!
Napisao Redakcija    subota, 25 decembar 2010 17:37    PDF Štampa El. pošta
Ocena korisnika: / 9
LošeNajbolje 

Otvaranje_galerije_Karim_SpaceKarim Rashid otvorio ekskluzivnu prodajnu galeriju u centru Beograda – „KARIM SPACE”!

 

Ekskluzivna prodajna galerija „Karim Space“ svečano je otvorena u petak 24. decembra u ulici Kralja Petra 45, u prisustvu velikog broja medija, gostiju, prijatelja i poštovalaca rada Karima Rashida, jednog od svetski najpoznatijeg industrijskog dizajnera.

Prodajna galerija „Karim Space″ se nalazi na prestižnoj lokaciji u centru grada i obuhvata 150m2. Moderan nameštaj, aksesoari za prijatan, veseo i udoban dom i kancelariju savremenog čoveka, među kojima se mogu naći sofe, fotelje, stolice, stolovi, držači za kišobrane, svećnjaci, čaše, vaze, čine ovu galeriju posebnom, nesvakidašnjom i pravim raritetom na ovim prostorima.  Ova prodajna galerija je namenjena svim ljubiteljima savremenog, originalnog dizajna i inovativnih materijala i savremenog koncepta života.

„Enterijer galerije je jednostavan i predstavlja jedinstveno inspirativno iskustvo za sve koji dođu. Oko 75% stvari koje se nalaze u galeriji su sa mojim potpisom, dok su ostalo komadi drugih dizajnera koje lično smatram dobrim i vrednim. Cene su povoljne, a biće i luksuznih predmeta. Plan je da u Beograd donosimo što više ekskluzivnih stvari“ – izjavio je Karim Rashid prilikom orvaranja svog prvog prodajnog objekta u Srbiji.

Karim Rashid kaže da je otvaranje „Karim Space“ ideja o kojoj je godinama sanjao. Prema njegovim rečima, otvaranje jedne ovakve radnje bi moglo da predstavlja i deo renesanse dizajna u Srbiji, s obzirom na to da je u poslednjih nekoliko godina na ovim prostorima broj modernih prostora, radnji, medija i magazina znatno porastao.

-Moja je istinska želja da ljudi žive na savremeni način, da učestvuju u savremenom svetu, da se oslobode nostalgije, zastarelih rituala, kiča i besmisla. Ako je u prirodi čoveka da živi u prošlosti, onda promeniti svet znači promeniti ljudsku prirodu - rekao je Rashid.

Predstavnici medija, poštovaoci rada Karima Rashida i gosti, među kojima su bili i Janoš Mesaroš, Duška Jovanić, Vanja Bulić, Milan Tucović (slikar), Zoran Blažina (dizajner), Tanja Pujić i mnogi drugi su imali priliku da uživaju u nesvakidašnjem ambijentu i upoznaju se za modernim i avangardnim opusom Karima Rashida koji je predstavio u svom prvom prodajnom objektu u Srbiji.

Karim Rashid je već imao priliku da se predstavi domaćoj javnosti kroz dizajn više objekata i industrijskih proizvoda, među kojima je najzapaženiji enterijer „Mozzart Space“.

Karim Rashid je jedan od najplodnijih dizajnera svoje generacije. Ima preko 3000 projekata u proizvodnji, više od 300 nagrada za dizajn, radi u preko 35 zemalja, a njegovi radovi su deo stalnih postavki 20 muzeja širom sveta. Njegov nagrađivan dizajn uključuje objekte kao što su Garbo (korpa za otpatke) i Oh Chair koje je radio za kompaniju Umbra, enterijeri kao sto su Morimoto restoran u Filadelfiji i Semiramis hotel u Atini. Autor je mnogih knjiga među kojima su „Design your self” i „I want to change the world”. Prošle godine Rizzoli je izdao monografiju “Karim space“ sa 36 Karimovih enterijera. Ima dva počasna doktorata: sa Ontario fakulteta za umetnost i dizajn i Corcoran fakulteta za umetnost i dizajn. Radio je kao profesor na Rhode Island školi za dizajn i na Pratt Institutu. Pored dizajna, Karim Rashid godinama stvara svoju muziku, a u mladosti je radio kao DJ.

Komentari (0)add comment

Napišite komentar

busy
 

Obeležite nas

Bookmark and Share

ATA social media

facebooktwitteryoutubebloggermail

ATA Advertising

Sadržaj veb sajta i tehnologija koje su korišćene su zaštićene zakonom. u slučaju da nije izričito napomenuto, sve vesti, članci, reportaže, izveštaji, intervjui i drugi tekstualni, grafički, tonski i video materijali objavljeni na veb sajtu su vlasništvo veb sajta. Dozvoljeno je kopirati tekstualni sadržaj samo uz pismeno odobrenje i uz navođenje izvora. Korišćenje fotografija i ostalih materijala sa veb sajta je strogo zabranjeno. Narušivanje povlači zakonske posledice.

Baner