Sutra počinje 9. Cinema City internacionalni filmski festival, koji se ove godine održava od 25. juna do 2. jula u kreativnoj četvrti koju čine Limanski park i Kineska četvrt u Novom Sadu. Publici će biti predstavljeno preko 60 filmskih ostvarenja u okviru pet raznovrsnih selekcija na nekoliko festivalskih lokacija. Cinema City festival otvara premijerno prikazivanje film Sedmica i jedan dan, izraelskog autoraAsafa Polonskog, koji pred novosadsku publiku stiže posle uspeha na filmskom festivalu u Kanu. Iste večeri posetioci će moći da pogledaju novosadsku premijeru uzbudljivog dokumentarnog ostvarenja Zid smrti i tako to u atmosferi bioskopa na otvorenom, kao i debitantsko ostvarenje Nemanje Ćipranića, Amanet. Publika će moći da uživa i u oštroj satiri kapatilazima WiNWiN i odličnim muzičkim filmovimaLimunovo drvo i Pako de Lusija: putovanje. Nakon toga posetioce očekuje nastup fenomenalnog benda Jinx koji svojim zaraznim ritmovima uvek obezbede sjajnu zabavu.

Deveto izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala biće održano od 25. juna do 2. jula u kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Publici će biti predstavljeno 60 filmskih ostvarenja u okviru pet raznovrsnih selekcija, na nekoliko festivalskih lokacija, i to Amstel Open Air Cinema u Limanskom parku, SKCNS Fabrika Open Air Cinema u Kineskoj četvrti, prostori SKCNS Fabrika i Quarter, omiljeniFirchie Think Tank Studio, ali i novi Indoor Cinema. I ove godine filmska ostvarenje biće prikazivana na atraktivnoj lokaciji SKCNS Brod Teatar, na koju će ulaz biti slobodan za sve koji žele da je posete i osete deo atmosfere ovogodišnjeg festivala. Ne propustite sjajna debitantska ostvarenja mladih filmskih umetnika u okviru selekcija Nacionalna klasa, Fresh Danube Films i 360°, kao ni odlične muzikčke filmove selekcije Planet Rock i kreativna niskobudžetna ostvarenja u okviru Up to 10.000 Bucks.

Povezana vest:  "Pozicija deteta" u bioskopima od 19. decembra

U subotu 25. juna, u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, od 19h, kapije Cinema City festivala se otvaraju po deveti put. Posetioce očekuje zvanično otvaranje festivala na Amstel Open Air Cinema u Limanskom parku u 21h, nakon koga sledi premijerna projekcija debitantske komedije izraelskog autra Asefa Polonskog, Sedmica i jedan dan. Ovo ostvarenje na topao i nežno duhovit način govori o suočavanju sa smrću, ali i otkrivanju vrednosti života. Proverite zašto je publika Kanskog festivala ovaj film posebno volela.

Povezana vest:  Film "St.Vincent" od četvrtka u bioskopima

Na lokaciji SKCNS Fabrika Open Air Cinema, u 21h, očekuje nas novosadska premijera dokumentarnog filma Zid smrti i tako to, Mladena Kovačevića – uzbudljiva životna priča žene koja od detinjstva vozi motor po zidu smrti na vašarima širom Srbije – zarobljena između melanholičnih sećanja i klaustrofobične egzistencije na poslednjem zidu smrti. Na novoj, atraktivnoj lokaciji – Indoor Cinema prvi film na repertoaru, sa početkom u 20h, je austrijska satira WiNWiN Daniel Hoesla, koja na jedan vrlo moderan način progovara o savremenom kapitalizmu i njegovim predstavnicima koju su sterilni i zamenjivi kao i novac u koji veruju. Na istoj lokaciji, potom, sledi prvi predstavnik Nacionalne klase, debitantsko ostvarenje Nemanje Ćipranića pod nazivom Amanet, u kom se u atmosferi trilera prepliću uvek aktuelna pitanja emocionalne i psihološke izdržljivosti.

Povezana vest:  Šaja Labaf sa Robertom Redfordom u akcionom trileru

U Firchie Think Tank Studiju, sa početkom u 21h, prikazuje se Limunovo drvo, film o kultnoj muzičkoj sceni osamdesetih i prvom bendu legendarnog Milana Mladenovića – obavezan film za sve ljubitelje kinematografije i muzike. Nakon toga ne propustite Party like It’s 1999. DJ Moooka & DJ Timbero su više nego spremni da svojim muzičkim odabirom pruže sjajnu zabavu i fenomenalan provod. Za one koji žele da ovo letnje veče provedu kraj reke, mogu uživati uz najlepše flamenko note koje će se čuti sa SKCNS Brod Teatra, a na kom će se prikazivati film Pako de Lusija: putovanje, o životu maestralnog Pako de Lusije, čiji je autor njegov sin.

Nakon filmske projekcije, na SKCNS Fabrika Open Air Cinema u 23h sledi s nestrpljenjem očekivani koncert sjajnog benda Jinx.