Priča o uroti i osveti s puno akcije i odličnom glumačkom ekipom ovog leta prikovaće vas za bioskopska sedišta. I to s razlogom. Nakon odličnih kritika i reakcija publike na original iz 2014. godine  nastavak akcionog trilera ove godine stiže u bioskope.

Dvostruki dobitnik nagrade Oskar Denzel Vošington i reditelj Antoan Fukva ponovno udružuju snage i predstavljaju nastavak koji smo čekali godinama. Reč je o filmu „Pravednik 2“ (The Equalizer 2) u kom Denzel ponovno glumi Roberta Makola, junaka i borca za pravdu.Akcioni triler „Pravednik“ bio je najbolje ocenjen film s cenzorskom oznakom „R“ u istoriji kompanije Soni Pikčers pa je nastavak bio očekivan. Vošington je već tada izrazio svoju zaintresovanost za snimanje nastavka pa mu je ovo prvi filmski nastavak u karijeri. Saradnja Vošingtona i reditelja Antona Fukve daje odličan rezultat za šta je dokaz i film „Dan obuke“ iz 2001. kada je Vošington osvojio Oskara u kategoriji glavne muške uloge.

Povezana vest:  Promocija knjige Stefana Arsenijevića „Malo iznad tla“ o filmovima Srđana Karanovića

Kao i original film „Pravednik 2“ zasnovan je na istoimenoj seriji iz 80-ih koja se emitovala pune četiri sezone i u čijoj je jednoj epizodi čak glumila Melisa Leo – glumica koja se pojavljuje i u ovom filmu. Osim nje i Denzela Vošingtona u filmu glume i Pedro Paskal i Bil Pulman i mnoge drugi.

Nakon prvog „Pravednika“ (2014.) u kom smo upoznali Roberta Maola (Denzel Vošington), bivšeg pripadnika specijalnih jedinica koji je lažirao sopstvenu smrt kako bi ostatak života proveo u miru što mu na kraju nije pošlo za rukom, u nastavku filma nastavlja da radi ono što najbolje zna,da se bori za pravdu i spašava one kojima je potrebna pomoć. Kada mu bivšu šeficu i jedinu prijateljicu otmu i ubiju u organizovanoj misiji, Prvednike se upušta se u osvetu. Tokom svoje osvetničke misije sreće se s najiskusnijim ubicama. Ali njemu je  strah nepoznanica. On rešava probleme koje slabiji ne mogu sami da reše jer on jeste Pravednik.

Povezana vest:  Glumac Bred Pit u tvitu poručio Kinezima da dolazi