Plavi voz.Film „Plavi voz“ na Festivalu srpskog filma u Vankuveru

 

Film reditelja Janka Baljaka, “Plavi voz” biće predstavljen publici u Vankuveru, na četvrtom Festivalu srpskog filma, od 09. do 12. novembra.

“Plavi voz”, čija je premijera zakazana za 17. novembar u Sava Centru,  je priča o generaciji maturanata koji u vreme Titove smrti završavaju školu i ulaze u novi život. Ovo je topla ljubavna priča koja se dešava u teškom društveno-istorisjkom konktekstu, kada, kako kaže jedan od junaka filma: “Nije vreme za zezanje.“

Povezana vest:  Film "Izvanredan život Dejvida Koperfilda" u bioskopima od 1. oktobra

Glavne uloge u filmu tumače mladi i publici još uvek nepozbati, ali talentovani i perspektivni glumci, Sanja Popović, Ljubomir Bulajić, Aleksandar Radojičić, Suzana Lukić,  kao I već afirmisani Lena Bogdanović, Nebojša Milovanović, Goran Sultanović i drugi..

U okviru festival u Vankuveru, produkcijska kuća IDEJA ima čast da prikaže i svoj dokumentarni film “6 sati ranije”, rediteljke Dragane Kanjevac. Ovo je dokumentarni film o „našima u belom svetu“, Beograđanima koji su od osamdesetih pa sve do dvehiljadite, odlazili iz svog grada rešeni da ga zamene životom u Njujorku, velikoj, planetarnoj fascinaciji. Autorka prati živote beogradskih umetnika, boema, istraživača smisla, koji su se snašli u Njujorku i opčinjeni ili sasvim prizemni, govore o svojim iskustvima. Ovo je duhovita i univerzalna prica o večitom trijumfu duha.

Povezana vest:  Emili Blant u trileru

Film “Plavi voz” biće predstavljen kanadskoj publici, igrom slučaja, nekoliko dana pre beogradske premijere u Sava Centru. Publika u Beogradu i celoj Srbiji putovaće Plavim vozom od 17. novembra!