FRANCUSKI FILM „U RATU“ OD 11. JULA U KOMBANK DVORANI

///FRANCUSKI FILM „U RATU“ OD 11. JULA U KOMBANK DVORANI

FRANCUSKI FILM „U RATU“ OD 11. JULA U KOMBANK DVORANI

Od renomiranog reditelja Stefana Brizea na veliko platno Kombank Dvorane od četvrtka 11. jula stiže francuska drama „U ratu“ – priča o sukobu dve različite strane jedne industrije – radnika i poslodavca. 

Film je nominovan za  najbolje ostvarenje  na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, a nosilac je i FIPRESCI nagrade za najbolji film na Festivalu evropskog filma na Paliću.

Povezana vest:  Film “Muškarci koji mrze žene” u bioskopima od 5. januara

Reditelj Brize ponovo je poverio glavnu ulogu nagrađivanom francuskom glumcuVensanu Lendonu nakon veoma uspešne zajedničke saradnje na filmu „Mera ljudskosti“.

U najnovijem filmu „U ratu“ Lendon tumači lik Lorana – sindikalnog vođe protesta, oštrog i harizmatičnog predvodnika pobunjenih radnika. Uprkos velikim finansijskim žrtvama svojih zaposlenih i rekordnom profitu u toj godini, uprava Perin Industrije odlučuje da zatvori fabriku i ostavi zaposlene bez osnovnih prihoda.

Povezana vest:  Umrla Ester Vilijams, zvezda filma "Bal na vodi"

Tačno 1100 zaposlenih radnika i njihov predvodnik Loran Amedeo odlučuju da krenu u borbu protiv ovakve brutalne odluke, spremni na sve kako bi sačuvali svoja radna mesta.

To nije film koji drži nečiju stranu. To nije film koji pokazuje loše šefove i dobre radnike. To je film u kojem reditelj iznosi činjenice, ubeđeni ostaju uvereni, a ono što morate pokušati to je  da ubedite neuverljive“ rekao je glumac Lendon. 

Ova drama sa primesma dokumentarnog žanra obiluje i scenama gde je gledalac, zajedno sa protagonistima filma bačen u sukob, u kojem samo jedna strana može sve da izgubi.

Povezana vest:  Sedam filmova najrazličitijih žanrova na ovogodišnjem Blockbusteru
By | 2019-07-08T12:14:52+00:00 jul 8th, 2019|Film|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.