George_Clooney_69_Golden_Globe

Trijumf filmova Descendants i Artist na dodeli 69. Zlatnog globusa
 
Crno-beli nemi film The Artist predvodio je sinoćnju dodelu Zlatnog globusa u Los Anđelesu. Film je osvojio čak tri nagrade, među kojima i onu za najbolju komediju. Najboljim filmom proglašen je The Descendants.
Film The Artist trijumfovao je u kategorijama za najbolju komediju i muziku, a nagradu je dobio i nosilac glavne uloge Žan Dujardin.
Zlatni globus za najboljeg glumca dobio je George Clooney za ulogu u filmu The Descendants, dok je najboljom glumicom proglašena Meril Strip za ulogu Margaret Thatcher u filmu The Iron Lady.
-Moram se zahvaliti svima u Engleskoj koji su mi dozvolili da dođem i gazim preko njihove istorije – rekla je Strip nakon što je osvojila nagradu Zlatni globus, prenosi AP.
Najboljim režiserom proglašen je Martin Skorseze za svoje ostvarenje Hugo, dok su najboljim sporednim glumcima proglašeni Kristofer Plamer i Oktavija Spenser.
Prestižna nagradu za najbolji scenario pripala je Vudiju Alen za Midnight in Paris, dok je najboljom TV serijom proglašena Downton Abbey.
Nagradu za najbolji animirani film osvojio je The Adventures of Tintin, a za komičnu seriju Modern Family.
Anđelina Džoli se nije uspela izboriti za Zlatni globus za svoje prvo filmsko ostvarenje, film U zemlji krvi i meda.
Ostale nagrade po kategorijama možete pogledati OVDE!

 

Povezana vest:  Makedonska filmska produkcija na Berlinskom filmskom festivalu