silverlinings a

Filmu „U dobru i u zlu“ nagrada Spirit

Komedija „U dobru i u zlu“ dobila je američku nagradu Spirit za najbolji nezavisni film, koja se tradicionalno dodeljuje veče uoči dodele Oskara.
Film je dobio još tri trofeja, uključujući za najbolju glumicu, koji je pripao Dženifer Lorens za ulogu nadobudne mlade udovice i najbolju režiju, koji je otišao u ruke Dejvida O. Rasela.
Lorens i Rasel su, takođe, u trci i za Oskare koji će biti uručeni večeras u Los Anđelesu.
Još jedan kandidat za Oskara, austrijsko-francuska drama „Ljubav“ Mihaela Hanekea, o ostarelom bračnom paru suočenom sa bolešću, proglašen je najboljim stranim filmom.
Helen Hant je pripala nagrada za najbolju sporednu glumicu za „The Sešions“, dok je njen partner u ovom filmu, Džon Houks, poneo nagradu za najbolju mušku ulogu.
Nagrada za najboljeg sporednog glumca dodeljena je Metju Mekonahiju za ulogu striptizera u filmu „Magic Mike“ koja mu je donela nepodeljene pohvale kritike.
U kategoriji dokumentarnog filma, osvajač nagrade je „The Invisible War“ koji govori žrtvama seksualnog nasilja u američkoj vojsci.
Spirit nagrade dodeljene su na plaži u Santa Moniki, u daleko opuštenijoj atmosferi, koja odudara od glamurozne svečanosti Oskara.

Povezana vest:  Ruski reditelj Pavel Lungin predsednik žirija Festa