Jess Glynne Press ShotMTV »GURA« JESS GLYNNE – DEVOJKU KOJA JE SINONIM ZA LETNJE HITOVE

Glas Jess Glynne je definitivno obeležio 2014. godinu. Slušali ste je kao gostujući vokal na hitovima »Rather Be« i »Real Love« sastava Clean Bandit i »My Love« producenta Route 94, a u junu je gledate kao MTV Push izvođačicu sa pesmom »Hold My Hand«!
Za veoma kratko vreme Jess je uspela da potpiše ugovor sa prestižnom izdavačkom kućom Atlantic Records, oplemeni vesele letnje melodije svojim zavodljivim glasom, započne je solo karijeru singlom »Right Here« i pokazaže da sa njom nema šale!
Mlada Londonka za sebe kaže da je veoma druželjubiva i da je to nasledila od svog oca. »On je veoma pozitivna osoba i uvek je pokušavao da nauči brata, sestru i mene da živimo tako. On je pričljiv i skroz lud, a ja poprilično ličim na njega«, objasnila je talentovana pevačica koja je veoma vezana za svoju porodicu.
Ono za šta nije previše marila je škola i sebe ne smatra štreberkom. »Nisam akademski tip, ali sam uvek vodila računa da zarađujem za sebe. Nikada nisam stavljala »sva jaja u jednu korpu«. Čak i kada sam počela da se ozbiljno bavim muzikom roditelji su me opominjali da moram da radim i da ne mogu samo od toga da živim. A znala sam to i sama i radila sam sve dok nisam uvidela da ću i finansijski biti ok od muzike«. Tako ste pre par godina mogli da zateknete ovu mladu zvezdu u usponu da radi u nekom od londonskih frizerskih salona, butiku ili fitnes centru. Međutim, nakon proputovanja po Aziji, Australiji i Južnoj Americi, Jess je shvatila da je muzika jedino čime želi da se bavi. Od tog trenutka je počela da piše pesme a inspiraciju je pronalazila u muzici R&B dive Lauryn Hill.
Pre nego što je dostigla svetsku slavu i priznanje za njene fantastične glasovne mogućnosti, Jess je doživela nekoliko odbijanja. Ali sve to ju je samo učinilo jačom i odlučnijom. Sa 15 godina se prijavila za učešće u emisiji »X Factor« ali nije prošla dalje, a slično se dešavalo i na drugim audicijama. Sreća joj se promenila nakon što je završila jednogodišnji muzički kurs na koledžu u Londonu gde je upoznala svoje buduće saradnike uz čiju pomoć je osigurala sebi ugovor sa izdavačkom kućom. Posle toga je sve krenulo svojim tokom i nakon gostovanja na svetkim broj 1 hitovima, Jess polako završava debi album sa kojeg su se već izdvojili singlovi »Right Here« i »Hold My Hand«, a celog juna možete da je vidite na MTV knalu kao MTV Push artista.

Povezana vest:  MTV & Plastic predstavljaju - KLAXONS DJs petak, 29. oktobar