vardarVardar ponovo na vrhu SEHA Gasprom Južni tok lige

Vardar je novi šampion SEHA Gazprom Južni tok lige! Ekipa iz Skoplja uspela je da pobedi beloruski Brest Meškov u odličnom finalnom meču sa 29:27 (14:15) i okiti se titulom ovogodišnjeg šampiona.
Više od 3.000 ljudi bilo je u Spensu kako bi, zajedno sa Vardarom proslavilo njihovu novu titulu.
Po završetku meča proglašena je i najbolja sedmorka, a proglašenje su pratili prelepi audio i vizuelni efekti.
-Brest Meškov je odigrao odlično večeras, možda su bili malo umorni, ali čak i tako – bili smo jednaki na terenu. Ovo je moja prva titula i vrlo sam srećan zbog toga, ali i ponosan na svoju ekipu – rekao je trener Vardara, Raul Gonzales.
-Moja ekipa je odigrala perfektno. I zato želim da kazem da ko hoće da osvoji SEHA ligu – treba da dodje u Vardar – kaže golman makedonske ekipe, Strahinja Milić.
-Mislim da su u ovoj utakmici njima mnogo značili golmani. Borili smo se ravnopravno do 50. minuta, ali posle toga su oni pokazali da su jači – rekao je nakon utakmice najbolji pivot turnira, Rastko Stojković.
-Moram čestitati našem protivniku na odličnom rukometu koji su pokazali večeras. Oni su danas dominirali, a nama ostaje da se spremamo za sledeću godinu – kaže strateg Brest Meškova, Željko Babić.
Za najboljeg golmana proglašen je čuvar mreže Brest Meškova, Ivan Pešić. Najbolje levo krilo i MVP turnira je Timur Dibirov iz Vardara, najbolji levi bek Oliver Rabek (Tatran), najbolji srednji bek Igor Karačić (Vardar), desni bek Dainis Kristopans (Tatran), desni bek Zlatko Horvat (CO Zagreb), i najbolji pivot Rastko Stojković iz Brest Meškova.
Prošlogodišnji pobednik SEHA lige, CO Zagreb, uspeo je da ostane na podijumu pobedivši Tatran Prešov sa 36:28 i zauzevši tako bronzanu poziciju.

Povezana vest:  Radnički iz Kragujevca drugi finalista Kupa Srbije