supernatural1„Reciklirajte i Vi“ na Supernatural festival, 1 limenka = 1 drvo u Apatinu

Apatinska pivara u nastavku akcije „Reciklirajte i Vi“, poziva posetioce festivala Supernatural da učestvuju u pošumljavanju Apatina. U saradnji sa JVP „Vode Vojvodine“, Apatinska pivara će povodom svoje pivarske tradicije duge 258 godina, pružiti priliku da 258 posetilaca festivala, koji u nedelju 27. aprila na Adi Huji od 15 do 17h budu reciklirali barem jednu limenku, dobiju do kraja godine zasađeno drvo sa svojim imenom u Apatinu, u znak obeležavanja više od dva i po veka tradicije Apatinske pivare u proizvodnji piva.
Posetioci Supernaturala moći će da recikliraju limenke pomoću ručnih presa za reciklažu, koje imaju kapacitet skladišnog prostora od 30 kg aluminijuma, odnosno 2000 limenki po presi, a koje u okviru akcije „Reciklirajte i Vi“ postavlja Apatinska pivara, u saradnji sa fondacijom ReCan.
Tokom proleća i leta na predstojećim koncertima i događajima Apatinska pivara i ReCan postojanja će tradicionalno postavljati ručne prese za reciklažu da bi ukazali na značaj reciklaže i podstakli građane da čuvaju životnu sredinu.

Povezana vest:  Telenor podržao Dragana Šibalića na odlasku biciklom do Tokija

Da li ste znali da?

Struja koja se sačuva reciklirajući samo jednu aluminijumsku limenku može poslužiti da vaš računar radi 3 sata!
Reciklažom aluminijuma se smanjuje zagađenje voda za 97%!
Aluminijumske limenke se 100% recikliraju u novu aluminijumsku limenku beskonačan broj puta, a da ništa ne izgube na kvalitetu!
Korišćena limenka se reciklira i vraća na police kao nova limenka već za 60 dana!

Povezana vest:  Marko Nastić u “Supermarketu”

Kako doći

Na festival se može doći biciklom (biće obezbeđen parking za bicikle, ali vlasnici moraju da ih zaključaju), peške, gradskim prevozom-autobuskim linijama 202, 32, 35, 35 L, 74 i 25 P kao i automobilom (ograničen je broj parking mesta).