DUSAN_LAJOVICSERBIA OPEN 2010
Lajović namučio Karlovića

 

Francuz Floran Sera prvi je teniser koji je zabeležio pobedu u glavnom žrebu drugog Serbia Open-a.

Sera, koji je 64. teniser na ATP listi u prvom kolu je bio bolji od Slovaka Karola Beka rezultatom 6:3, 6:3 posle 66 minuta igre.

Francuski igrač će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela između Viktora Troickog i Ivana Navara, koji se sastaju večeras od 20 časova.

Povezana vest:  Teniserke Srbije u grupi sa Hrvatskom, Gruzijom i Turskom

KarlovicProgram je na centralnom terenu otvorio Rus Igor Andrejev (50. na ATP listi) koji je nakon problema na početku meča, brzo uspeo da pronađe svoju igru i dođe do trijumfa nad debitantom, Blažom Kavčićem iz Slovenije. Rezultat je glasio 6:3, 6:2.

Dušan Lajović, koji je dobio „vajld kartu“ organizatora pružio je snažan otpor Ivi Karloviću iz Hrvatske, ali je na kraju ipak morao da čestita starijem rivalu, koji je trijumfovao rezultatom 7:6 (7:4), 6:4.

Povezana vest:  WTA BALI, Ivanović: Odigrala sam skoro savršen meč

U prvom setu bilo je neizvesno do samog kraja, međutim, iskusniji rival je zahvaljujući sjajnim servisima uspeo da stekne prednost u setovima nakon taj-brejka. 19-godišnji Lajović se nije predao u nastavku. Ipak, u samoj završnici, u devetom gemu seta, Karlović pravi brejk i u narednom gemu na svoj servis osigurava drugo kolo u kome će igrati protiv Rusa Igora Andrejeva.

Povezana vest:  ATP MARSEJ, Krajinović u glavnom žrebu Marseja

Najubedljiviji rezultat zabeležio je Evgeni Koroljev iz Kazahstana, koji je posle samo 55 minuta igre eliminisao Amerikanca Majka Rasela rezultatom 6:1, 6:0.

lajovic_1DUSAN_LAJOVIC_1