ATVtreningDakar (19)_craMoto kros

BOGORAŠ KOD SENTE POZIVNA TRKA ZA VIŠE OD 30 TAKMIČARA

Sagmajsterov lagani trening

 

 

 

 

 

 

 

 

ATVtreningDakar (18)_craLokalni moto kros klub iz Sente, tradicionalno krajem kalendarske godine organizuje pozivnu trku na stazi Bogaraš. Minulog vikenda više od 30 takmičara u četiri raspisane klase, došlo je da se međusobno takmiči, ali i da se kasnije hvali drugarima kako su vozili zajedno sa Gaborom Sagmajsterom, aktuelnim šampionom Srbije u najjačoj klasi, ujedno i jedinim našim učesnikom na Dakaru 2010.

Povezana vest:  FORMULA 1, De la Rosa u Pireliju

– U početku sam mislio da će sve izgledati kao malo jači trening, međutim, voze mlađe snage jako dobro, tako da sam morao da „zavrćem” gas do kraja. Na kraju bio sam najbolji u obe vožnje, na moje zadovoljstvo, ali to se ne bi moglo reći i za ostale učesnike. Do ove pozivne trke u Bogarašu mislio sam, da me samo ne voli zvanična konkurencija, kada ono i kod lokalne ekipe jasno se videla zavist iz očiju – kroz smeh govori Sagmajster.

Povezana vest:  Izbor za Mis net auto

Pun gas tokom trke, govori u prilog činjenici da je vam je ruka posle preloma potpuno oporavljena?

– Raduje me činjenica da sam mogao do maksimuma da „stiskam” gas, jer mi ruka u potpunosti funkcioniše. Drugačije ne bih mogao da slavim u obe vožnje. U idealnim vremenskim uslovima, suvo bez vetra, bilo je sasvim dovoljno takmičara da klase 125 i 250 ccm voze odvojeno, na opštu radost nas takmičara, ali i publike – rekao je Gabor.

Koliko je poklonika vratolomija na dva točka, bilo pokraj staze?

Povezana vest:  Borković do novih bodova u WTCC

ATVtreningDakar (36)_cra– Prošle godine bilo je otprilike 200 gledalaca. Ove godine, organizator je napravio dobar marketinški potez, stavio je na plakat moju sliku i tekst, kako će svi koji dođu imati priliku da se upoznaju sa Sagmajstrom, fotografišu, porazgovaraju i dobio pet puta više publike. U svakom slučaju, dobar vikend za sve ljubitelje moto krosa iz okoline Sente. Vredno je pomena reći, da je i Aleksa Vardi, kao domaći takmičara, odlično vozio i osvojio drugo mesto – jasan je Sagamsjter.