Srbija - HrvatskaRukometaši Srbije poraženi od Hrvatske u prijateljskom meču

Muška rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Umagu od domaće selekcije Hrvatske sa 35:28 (18:13), u prvoj od dve prijateljske utakmice nacionalnih timova.
Izabranici Dejana Perića zasluženo su pretrpeli ubedljiv poraz, nakon što su ozbiljniji otpor pružili samo na početku oba poluvremena.
Sastav domaćina, koji se priprema za učešće na prvenstvu sveta u Kataru, umeo je pravovremeno da uspostavi dominaciju, iako je Srbija u prvih pet minuta nastavka prišla na minus tri gola (19:16).
Hrvatski rukometaši do kraja su u nekoliko navrata imali i osam golova prednosti, pa su rutinski okončali borbu za siguran trijumf.
Najefikasniji u redovima srpskog tima bili su Nemanja Ilić sa sedam i Momir Ilić sa šest golova, dok su Hrvate do uspeha predvodili Horvat sa osam, Čupić sa sedam i Kopljar sa četiri.
Druga prijateljska utakmica između rukometaša Hrvatske i Srbije igra se sutra od 18 sati u Rijeci.
Reprezentacija Srbije priprema se za učešće na turniru u Norveškoj, od 15. do 19. januara, a prvu takmičarsku utakmicu imaće tek u aprilu, kada joj predstoji gostovanje na Islandu, u nastavku kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine.

Povezana vest:  EP 2012 SRBIJA, Sve spremno za dolazak makedonskih navijača u Niš