80 dana - suzaKraj erotskog serijala Osamdeset dana
 
Uoči Dana žena, „Evro-Đunti“ je objavio i peti roman erotskog serijala „Osamdeset dana“ – „Suza“, a njegovi autori, koji se kriju iza pseudonima Vina Džekson, poručuju čitaocima da su stavili tačku na priče o grupi junaka koji se pojavljuju tom petoknjižju.
Izdavači su uspeli da ne bude otkriveno ko se krije iza pseudonima Vina Džekson, osim da je to tandem dvojice renomiranih evropskih autora koji se na kraju „Suze“ zahvaljuju svima s kojima su sarađivali prilikom pisanja serijala.
Takođe, otkrivaju da je to bila „uzbudljiva avantura koja je započela kada su se njih dvojica sreli u vozu koji putuje na zapad“.
„Mnogi prijatelji, partneri, bivši partneri, bliža i dalja rodbina svi oni su takođe podstakli nadahnuće za ‘Osamdeset dana’, ali njihova imena ne možemo navesti, jer izdavači smatraju da naši identiteti zasada treba da ostanu obavijeni velom tajne. Ali nek se zna da su nam mnogo pomogli. Vi znate o kome je reč“, poručio je tandem.
Serijal od pet knjiga u kome su Samer, Dominik, Loralin, Ljuba, Čeja, Lili… i mnogi drugi, koji su nam postali bliski, u ovoj fazi napuštamo, naveli su misteriozni autori i dodali: „ali ‘Osamdeset dana’ će se vratiti uskoro s novom galerijom likova, veći i bolji nego do sada. Motrite na police u knjižarama“.
Prvobitno je britanski izdavač sledeći globalni uspeh američkog erotskog serijala „Pedeset nijansi siva“ E L Džekson najavio trilogiju „Osamdeset dana“, čiji je prvi deo nosio naslov „Požuda“ i pojavio se 2012. godine, a rukovodio se lozinkom „želja ima više nijansi od sive“.
Tako su na scenu erotske literature izašli Samer, strastvena Novozelanđanka koja je svoju seksualnost od najranije mladosti povezala sa strašću prema klasičnoj muzici, a pre svega sviranju na violini, i misteriozni Dominik, univezitetski profesor i veliki erotoman, dovoljno bogat da može sebi da ispuni sve erotske fantazije.
Roman je pisan tako da ostavlja niz nerešenih pitanja između Samer i Dominika, a tandem iza imena Vina Džekson bio je veoma vredan, jer su se tokom 2012. pojavile sve tri knjige serijala koje su, tokom prošle godine stigle preko „Evro-Đuntija“ do srpskih čitalaca.
Iako se koristi recept koji je od „Pedeset nijansi“ stvorio globalni fenomen, „Osamdeset sati“ unosi dovoljno novih, svežih elemenata u zaplet, pa čak i u opise „vrućih“ scena, da čitoaci koji se još nisu zasitili ovog podžanra klasičnih ljubavnih romana veoma rado kupuju sve što potpisuje misteriozna Vina Džekson.
Ubrzo su posle „Požude“ stigli u knjižare drugi i treći nastavak sage o Samer i Dominiku – „Vezivanje“ i „Usijanje“, a autori, pošto su otkrili „zlatni rudnik“, završili su trologiju porukom da su kompletirali priču o ovo dvoje ljubavnika koji su konačno uplovili u mirne vode zajedničkog života, ali su odlučili da produže pisanje novih knjiga pod zajedničkim naslovom „Osamdeset dana“.
„Evro-Đunti“, ohrabren uspehom trilogije objavio četvrtu knjigu „Balerina“ koja je ovu erotsku trilogiju pretvorila u serijal.
Peti nastavak kao i četvrti stavlja u centar zbivanja jednu od sporednih ličnosti iz prve tri knjige, i to je sada Lili koju srećemo kako stiže u sumorni London iz sunčane Australije kao 21-godišnja devojka željna da otkrije šta je „pravi život“.
U taj uzbudljivi život je uvodi, čitaocima poznata ličnost, Lijana, koja naivki iz daleke provincije otkirva sado-mazohističke klubove. Tako Lili kreće u svet erotike i čulnosti preko strastvene veze lišene emocija, uzbudljive avanture sa bubnjarom jedne slavne rok grupe, sa fotografom zvezda ali ništa je ne zadovoljava dok konačno ne nađe sreću tamo gde je nije očekivala a bila je stalno u njenoj bliziniu.
Roman se završava spektakularnim otvaranjem novog erotskog kluba koji dobija ime „Osamdeset dana“ i kome prisustvuju svi likovi s kojima su se čitaoci sreli, ako su priočitali svih pet knjiga.
Povezana vest:  Koncert “Opera u Atrijumu” 3. marta u Narodnom muzeju