milan_stankovic_polufinale_2EVROVIZIJA 2010

Sutra drugo polufinale 55. Evrosonga

 

U Telenor areni u Baerumu, kod Osla, sutra će biti održano drugo polufinale 55. takmičenja za „Pesmu Evrovizije“ na kome će između 17 kompozicija biti izabrano 10 finalista.

Za plasman u finale nadmetaće se predstavnici Litvanije, Jermenije, Izraela, Danske, Švajcarske, Švedske, Azerbejdžana, Ukrajine, Holadnije, Rumunije, Slovenije, Irske, Bugarske, Kipra, Hrvatske, Gruzije i Turske.

Povezana vest:  Poznati bend „ZAA“ će prvi put nastupiti pred beogradskom publikom u novom sastavu 28. decembra u Starom Bitefu

Glasanje publike počinje od predstavljanja prve pesme, a 10 finalista izabraće ravnopravno publika i žiri.

Pravo glasa sutra imaće samo gledaoci i žiri iz zemalja učesnika drugog polufinala, kao i publika i žiri iz Velike Britanije i Norveške, a broj SMS poruka je ograničen na 20.

Domaćini večeri biće norveška pevačica, tekstopisac i novinar Hadi Njie (Haddy N’jie), televizijski voditelj i pisac Erik Solbaken (Erik Solbakken) i najpoznatija norveška televizijska voditeljka Nađa Hasnoui (Nadia Hasnaoui).

Povezana vest:  Odloženi Koncerti u čast Vlade Divljana: Novi datumi 28. februar i 1. mart

Radio-televizija Srbije prenosiće direktno drugo polufinale Evrosonga na prvom programu sa početkom u 21 čas.

Finalno veče 55. „Pesme Evrovizije“ biće održano 29. maja, kada će između 25 kompozicija biti izabran pobednik ovogodišnjeg takmičenja.