ANDREA DORTMUND

Strelci prethodnica srpskog olimpijskog tima za Rio

Serija Svetskih kupova u 2016. godini nastavlja se u subotu u Rio de Žaneiru.

Srbiju će na drugom Svetskom kupu 2016, koji traje do 24. aprila, predstavljati desetoro strelaca: Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić,Milutin Stefanović, Milenko Sebić (svi puška), Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Damir Mikec i Dimitrije Grgić (svi pištolj).

Sutra na vatrenu liniju izlaze Ivana Anđušić Maksimović i Andrea Arsović vazdušnom puškom, kao i Damir Mikec i Dimitrije Grgić.

Povezana vest:  Srpski podmladak u dva kampa

Na drugom turniru ovogodišnjeg Svetskog kupa nisu bitne samo medalje i rezultati, jer je ovo test takmičenje za najveći sportski događaj, koji će u Riju biti održan u avgustu.

–Svima nam izuzetno važno učešće na drugom svetskom kupu, jer ovo je predolimpijski turnir, takmičićemo se na strelištu na kome će biti održane Olimpijske igre, upoznaćemo se sa njegovim prednostima i manama – kazala je Andrea Arsović, evropska prvakinja vazdušnom puškom. – Posebno je važno da osetimo malokalibarsko strelište, koje je na otvorenom, pa je svako specifično, koristiće nam da vidimo da li je vetrovito, na kakvom je terenu…

Povezana vest:  Minhen domaćin finala Svetskog kupa od 24. do 29. oktobra

Strelci su prvi srpski sportisti koji će upoznati svoje olimpijsko borilište, ali nadaju se da će imati prilike da vide još neke objekte, kao i olimpijsko selo.

– Trudićemo se da skupimo što više utisaka i prenesemo ih ostalim našim sportistima – poručila je Ivana Anđušić Maksimović.

Ivana Anđušić Maksimović, olimpijska vicešampionka MK puškom, je jedini srpski strelac koji je učestvovao na prvom Svetskom kupu 2016. u Bangkoku. Plasirala se u dva finala, vazdušnom puškom je bila sedma, a MK oružjem osma.

Povezana vest:  Milan Gložanj i Branko Drljača prvaci Srbije

Malo ko od strelaca sa olimpijskim kvotama propušta Svetski kup u Riju, pa je i konkurencija izuzetno jaka. Vazdušnom puškom sutra će gađati 81 takmičarka, od toga 76 u konkurenciji, a vazdušnim pištoljem 70 strelaca (68 u konkurenciji). Prva finala na programu su u subotu kasno popodne i uveče po srednjeevropskom vremenu.