Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na Banovom brdu Radnik sa 2:1 u utakmici poslednjeg, 37. kola Super lige Srbije, pa su na taj način sezonu završili na trećem mestu i izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Golove za Čukarički postigli su Saša Jovanović u 47. i Andrija Pavlović u 56. minutu, a strelac jedinog pogotka za Radnik bio je Jovan Jovanović u 86. minutu.

Pre početka utakmice fudbaleru Čukaričkog Nenadu Mirosavljeviću uručen je dres sa brojem 30, pošto je 39-godišnji napadač odlučio da po završetku sezone okonča profesionalnu karijeru. On je u Čukarički došao 1. januara 2014. godine, a od tada je odigrao 74 utakmice i postigao 16 golova.

Povezana vest:  River Plata otpustila trenera

Prvo poluvreme utakmice na Banovom brdu nije donelo mnogo uzbudjenja. Radnik je u prvih 20 minuta imao inicijativu, ali osim pokušaja Miloša Deletića u 19. minutu posle kornera s desne strane, tim iz Surdulice nije ozbiljnije ugrozio gol Nemanje Stevanovića.

Čukarički je sredinom prvog dela igre uspostavio ravnotežu, a Filip Stojković je u 31. minutu posle proigravanja Andrije Pavlovića s desnog boka šutirao snažno pod prečku, ali je Borivoje Ristić dobro reagovao i izbacio loptu u korner.

Kapiten Čukaričkog Igro Matić je u 43. minutu dobro šutirao sa oko 20 metara, ali je lopta na kraju pogodila prečku, pa je Ristić ostao nesavladan.

Povezana vest:  Junajted će Arsenalu ponuditi 20 miliona funti za Nasrija

Posle nešto više od 60 sekundi igre u drugom poluvremenu Čukarički je stigao do prednosti. Saša Jovanović dobio je loptu na oko 18 metara od gola Radnika, te je posle prijema i kratkog driblinga šutirao, a lopta je na putu do gola zakačila jednog defanzivca gostujuće ekipe i prevarila golmana Ristića.

Nastavio je domaćin i posle vodjstva da diktira tempo, a prednosti su udvostručili u 56. minutu. Andrija Pavlović je sa oko pet metara uspeo da prebaci Ristića i zatrese mrežu Radnika, a asistent kod pogotka bio je Matić.

Čukarički je brzo posle drugog gola imao nekoliko dobrih situacija pred golom Ristića, ali tim Milana Lešnjaka nije uspeo da dodje do trećeg gola.

Povezana vest:  Kojić: Ne znam da li ćemo osvojiti titulu

S druge strane Radnik je u poslednjih 15 minuta zaigrao nešto ofanzivinije, ali udarci Slaviše Stojanovića i Miloša Deletića bili su lak zadatak za golmana Čukaričkog Nemanju Stevanovića.

Radnik je ipak u završnici utakmice stigao do gola, a strelac je posle centaršuta s leve strane bio Jovan Jovanović.

Čukarički je na kraju zauzeo treće mesto sa 39 bodova, jednim manje od drugoplasiranog Partizana, dok je Radnik debitantsku sezonu u Super ligi Srbije završio na osmom mestu sa 25 bodova.