Srpska teniserka Jelena Janković eliminisana je sa Otvorenog prvenstva Francuske, Rolan Garosa, pošto je danas u prvom kolu poražena od Nemice Tatjane Marije.

Marija je polse dva sata i 23 minuta igre trijumfovala sa 6:3, 3:6, 6:3.

Ona će se u drugom kolu Rolan Garosa sastati sa Francuskinjom Aliz Korne, koja je ranije danas sa 6:1, 6:0 pobedila Belgijanku Kirsten Flipkens.

Povezana vest:  Jelena Janković: Daćemo sve od sebe da obradujemo narod

Marija je dobro počela meč. Agresivnom igrom, ali i zbog velikog broja grešaka Jelene Janković lako je došla do vođstva od 5:0, uz dva brejka.

Janković je uspela jednom da uzvrati oduzimanjem servira, te da smanji na 5:3, ali to bio sve što je uradila u prvom setu, pa je Nemica posle 41 minut povela s 1:0 u setovima.

Povezana vest:  Nadal od ponedeljka ponovo prvi na ATP listi

Kako je okončala prvi set, tako je i počela Nemica drugi set, napravila je brejk, ali je Janković odmah uzvratila, a potom je u šestom gemu načinila novi i povela s 4:2. Ona je prednost brejka uspela da saačuva do kraja tog perioda, pa je izjednačila na 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu Janković je vodila s 2:0, ali je Nemica u četvrtom gemu uzvratila oduzimanjem servisa, da bi kod rezultata 4:3 napravila novi brejk, posle kog je meč lako privela kraju.

Povezana vest:  WTA MOSKVA, Jelena Janković eliminisana sa Kupa Kremlja