Zmajeva riznicaČarobni svet mašte Jovana Jovanovića Zmaja Laguna je obukla u novo odelo!

Nesvakidašnja i uvek aktuelna, istovremeno zabavna i poučna, ova lepršava zbirka poezije neizostavni je deo svačijeg detinjstva.

„Neće mačka da se igramo“, „Mali konjanik“, „Materina maza“, „Pačija škola“, „Žaba čita novine“… Sa stihovima Jove Zmaja leti se kao po oblacima, voli se priroda, mašta gubi granice, a uz njih se uči i lepo ponašanje!

Povezana vest:  Dopunjeno izdanje "Neispričanih priča" Rajka Grlića u prodaji

Ovom luksuznom izdanju pesmama pridružuju se prelepe ilustracije Milice Stevanović i Branislave Marjanović, a stihovi za dopunjavanje koji se nalaze na kraju knjige obradovaće sve mališane.

Još uvek nenadmašan, čika Jova Zmaj je začetnik srpske dečje poezije. Bio je večiti optimista i pesnik koji je razumeo, voleo decu i umeo sa njima da se poistoveti. Po zanimanju bio je lekar, a tokom celog svog života bavio se uređivanjem i izdavanjem književnih, političkih i dečjih časopisa. Njegova najznačajnija objavljena dela su: „Đulići“ (1864), „Đulići uveoci“ (1882), „Pevanija“ (1882), „Snohvatice“ (1895), „Čika Jova srpskoj deci“ (1899), „Devesilje“ (1900), „Čika Jova srpskoj omladini“ (1901).

Povezana vest:  Osmi Festival nauke pod sloganom "SVE JE MOGUĆE" od 4 do 7. decembra u Beogradu

Uz Zmajevu riznicu lako je videti kako je svako dete zaista posebno biće. A svaki put smo deca kad čujemo Zmajeve rime!

Od utorka, 31. maja, „Zmajeva riznica“ će se naći u prodaji u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Upravo na dan objavljivanja knjige, u Novom Sadu će u 17 sati biti održana svečanost imenovanja knjižare u Zmaj Jovinoj 12, koja će poneti ime ovog velikog pisca za decu, a sve kupce tog dana očekuju fantastični popusti i pokloni!

Povezana vest:  „Poslednja Mona Liza“ Džonatana Santlofera u prodaji