igor_kolakovic_rep_odbojka_1SVETSKA LIGA

Kolaković: Drskost i istrajnost rešili meč

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je večeras posle pobede nad Italijom u Svetskoj ligi da su drskost i istrajnost srpskih odbojkaša u petom setu rešili meč.

Srbija je večeras pobedila u Montekatiniju reprezentaciju Italije u prvoj utakmici trećeg vikenda Svetske lige sa 3:2 (20:25, 25:19, 25:16, 12:25, 15:12).

Povezana vest:  SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2013, Seniorke u Švajcarskoj, seniori u Brazilu

-Bio je ovo težak meč u svakom smislu, i fizički i psihološki. Došli smo da pobedimo. Tako ćemo se ponašati i u sledećem meču. Imali smo pad u četvrtom setu koji smo lako izgubili i koji je doneo inicijativu Italijanima početkom petog, ali smo izdržali. Peti set je rešila naša ustrajnost i drskost – rekao je Kolaković.

Druga utakmica igra se u Firenci u nedelju od 20.30 sati, a Kolaković najavljuje da će i u tom meču Srbija igrati „bez respekta“ i na pobedu.

Povezana vest:  SENIORI – 48. KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE, Pobeda Novosađana u Pančevu

Najbolji pojedinac u večerašnjoj pobedi, korektor Saša Starović slaže se sa selektorom da je meč bio težak i dodaje da mu je drago što su uspeli da zabeleže pobedu koja im mnogo znači.

-Nadam se da ćemo rasterećenije ući u drugi susret – rekao je Starović, koji je u ovom meču zabeležio 18 poena.

Povezana vest:  SENIORKE – 45. KUP SRBIJE – OSMINA FINALA, Klek u četvrtfinalu

Ovo je peta pobeda Srbije u Svetskoj ligi ove sezone, a do sada su ostvarili po dve pobede protiv Kine u Beogradu i Nišu i Francuske u Grenoblu i Lionu.