grupnaSportisti spokojni do OI u Londonu 2012.

 

Svečanim potpisivanjem ugovora o finansiranju programa olimpijskih priprema za „London 2012“ vrhunskim srpskim sportistima u individualnim sportovima i njihovim trenerima zvanično je obezbeđena podrška za pripreme, kvalifikaciona takmičenja i nastup na Igrama.

Ugovor su, u prostorijama kompanije Telenor, generalnog sponzora Olimpijskog komiteta Srbije, potpisali predstavnici OKS, sportisti, njihovi treneri i sportski savezi.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Partizan sutra igra u Gracu

Olimpijski komitet Srbije potvrdio je ovim svoje dugoročno opredeljenje da u periodu do Olimpijskih igara u Londonu omogući sportistima Srbije koji postižu zapažene rezultate sigurnu materijalnu potporu i optimalne pripreme. Prema kategorizaciji OKS, sportisti su na osnovu postignutih rezultata, počev od Olimpijskih igara u Pekingu 2008, razvrstani u 4 kategorije „Olimpijac-Nadja Higl i Damir Mikeckandidat za medalju“, „Olimpijski kandidat“, „Potencijalni A kandidat“ i „Potencijalni B kandidat“. (u prilogu saopštenja je tabelarni prikaz kategorizacije OKS).

Povezana vest:  BADMINTON, BJELAN MEĐU NAJBOLJIH 500 NA SVETSKOJ RANG LISTI, PRVI SRPSKI SINGL OSVOJIO NOVE BODOVE U BUGARSKOJ

Realizacija projekta „London 2012“ zasniva se partnerskom odnosu i saradnji OKS sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, Izvršnim većem Autonomne pokrajine Vojvodine, Međunarodnim olimpijskim komitetom, kao i sa sponzorskim pulom OKS.

Prisutnima su se obratili: Ćel-Morten Jonsen – generalni direktor kompanije Telenor, Vlade Divac – predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Snežana Samardžić Marković – ministarka omladine i sporta Republike Srbije, Siniša Lazić – prvi potpredsednik skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine kao i sportisti Nađa Higl, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Rimu i Damir Mikec osvajač 7. mesta na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Pragu.