Vaterpolo reprezentacija Srbije zabeležila je prvi poraz na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je danas izgubila od domaćina Brazila sa 6:5 (2:0, 1:3, 0:2, 2:1). Srbija posle tri kola ima dva nerešena rezultata poraz i sa samo dva boda zauzima peto mesto na tabeli Grupe A, iza Brazila, Grčke, Australije i Madjarske, a ispred Japana.

Povezana vest:  ODRŽANA XXXI SEDNICI PREDSEDNIŠTVA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

Srpski vaterpolisti će u sledećem kolu igrati protiv Australije, u subotu od 3.10 po srednjoevropskom vremenu.

Strelci za Srbiju bili su Slobodan Nikić, Filip Filipović, Dušan Mandić, Sava Randjelović i Stefan Mitrović. Dva gola za Brazil dao je Josip Vrlić, a po jedan Felipe Perone, Gustavo Gimaraes, Bernardo Gomes i Adrijan Bašes.

Srbija je dobro počela, za razliku od prethodne dve utakmice, i posle prve deonice vodila 2:0. Ipak, Brazil je tada napravio seriju 5:1 i u poslednju četvrtinu ušao sa dva gola prednosti.

Povezana vest:  Olimpijski komitet Srbije predstavio Olimpijsku kolekciju za Tokio

Ekipa selektora Dejana Savića se nije predavala, iako je protiv sebe imala raspoloženog nekadašnjeg člana Slobodana Sora, koji sada brani za Brazil. Srbija je izjednačila i imala napad za vodjstvo, ali ga nije iskoristila.

Brazil je pred kraj imao napad, koji nije dobro organizovan, ali je ipak dobio peterac, koji je Gimaraes iskoristio i doneo domaćinu treću pobedu na Olimpijskim igrama.

Povezana vest:  Pjongčang favorit za organizatora ZOI 2018. godine