Izložbom fotografija obnovljenih vrtića i škola, jedan od humanitarnih projekata sa najdužim trajanjem kod nas, „Veliko srce“ obeležio je još jednu uspešnu godinu. Kao zajednički projekat Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, „Veliko srce“ je od 2010. pomoglo 38 vrtića i škola širom Srbije koje pohađa oko 25 hiljada dece. Izložba najboljih fotografija projekta „Veliko srce“ biće otvorena za sve posetioce i narednih 7 dana.  

Sredstva za kontinuiranu donaciju obezbeđuju klijenti Eurobanke, njih preko 22 hiljade, koji su korisnici kartice „Veliko srce“ i koji su za opremanje i rekonstrukciju vrtića i škola donirali oko 5 miliona dinara.

Povezana vest:  Novogodišnje karavan "Koka kole" od 21. decembra

„Ponosni smo na našu Eurobank zajednicu humanih ljudi koji su bili velika podrška realizaciji projekta. Zajednička je želja svih nas da „Veliko srce“ nastavi da živi u narednoj godini, jer ima još vrtića, škola i igrališta koji čekaju na obnovu“, rekla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Na izložbi su predstavljene fotografije škola i vrtića iz gradova u Srbiji koji su obnovljeni u okviru ovog projekta. Pri odabiru škola i vrtića prioritet su bile one koje pohađaju deca sa smetnjama u razvoju u okviru inkluzivnog obrazovanja.

Povezana vest:  Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

„Kroz rad Fondacije „Ana i Vlade Divac“ realizovali smo veliki broj inicijativa, ali je „Veliko srce“ jedan od najdugovečnijih projekata.  Već gotovo sedam godina smo u misiji da kroz opremanje i rekonstrukciju delova škola i vrtića deci omogućimo bolje uslove za razvoj, igru, obrazovanje i vaspitanje. Ove fotografije dokazuju da tim putem treba da nastavimo,“ rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Povezana vest:  FMK obeležava Svetski dan socijalnog rada

„Ponosni smo zbog ovakvih projekata i hvala Fondaciji Divac i Eurobanci na impresivnim rezultatima koji su pomogli da se unaprede uslovi za odrastanje i obrazovanje dece u našim vrtićima i školama“, rekao je Miloš Blagojević, posebni savetnik u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.