Srpski fudbaler Nemanja Gudelj rekao je danas da misli da je odlazak u Kinu korak napred u njegovoj karijeri i naveo da će se truditi da u Tjanđinu opravda očekivanja i zadrži reprezentativni status.

„Radiću maksimalno kako bih u novom klubu opravdao očekivanja i zadržao reprezentativni status. Ako budem na spisku selektora za sledeće okupljanje, sigurno da ću učiniti sve što se od mene bude tražilo kako bismo se radovali odlasku na SP u Rusiji. To je cilj svih nas koji živimo i dišemo za dres reprezentacije Srbije“, rekao je Gudelj za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Povezana vest:  Zvezdini igrači kažnjeni sa po 30.000 dinara

Gudelj je napustio Ajaks i prešao u klub Tjanđin Teda, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor, a novim saigračima će se pridružiti već 7. januara.

On je ocenio da je kineska liga u velikoj ekspanziji i da će to takmičenje biti sve snažnije.

„Dugo mi je trebalo da prelomim i odlučim se da odem u Kinu. Imao sam i nekoliko ponuda od evropskih klubova, ali konsultovao sam se sa ljudima kojima verujem i na kraju procenio šta je najbolje da uradim kako bih napravio korak napred u mojoj karijeri. Klubovi ulažu velika sredstva kako bi napravili što bolje ekipe, a samim tim i liga je sve kvalitetnija. Znam da je sve drugačije nego u Evropi, ali na meni je da što pozitivnije odgovorim novom izazovu. Spreman sam i izuzetno motivisan“, kazao je Gudelj.

Povezana vest:  Nejmar: Šlag na tortu, Skolari: Biće mnogo teže na SP

Selektor Slaboljub Muslin poželeo je Gudelju sve najbolje u dresu novog kluba i rekao da njegov odlazak u Kinu ne znači i promenu reprezentativnog statusa.

„To da li igra u Evropi ili Kini ne određuje reprezentativni status, već neki drugi kriterijumi koje sam definisao kad sam preuzeo nacionalni tim. Nadam se da će u novom klubu imati željenu minutažu i da će igrati u skladu sa svojim mogućnostima. Gudelja ću nastaviti da pratim kao i sve ostale igrače koji su kandidati za reprezentaciju“, rekao je Muslin.

Povezana vest:  Eto predložio Moratiju da kupi Mesija

Reprezentacija Srbije će kvalifikacije za Svetsko prvenstvo nastaviti 24. marta, kada će gostovati Gruziji.

Srbija posle četiri kola zauzima drugo mesto na tabeli Grupe D sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske.