Košarkaši Partizana završili su učešće u FIBA Ligi šampiona, pošto su danas u revanš utakmici u Beogradu izgubili od grčkog PAOK-a sa četiri poena razlike u prvom kolu eliminacione faze.

Partizan je izgubio sa 82:78 (18:16, 29:16, 17:18, 18:28) i tako ispao, pošto je u prvoj utakmici u Solunu pobedio sa dva poena razlike.

Protivnik PAOK-u u osmini finala Lige šampiona biće španska ekipa Tenerife.

Najefikasniji u Partizanu bio je kapiten Novica Veličković sa 19 poena, dok su po 11 poestigli Stefan Birčević, Mihajlo Andrić i Stefan Pot. PAOK je sa 26 predvodio Tedus Mekfaden.

Partizan je igrao s brojnim zdravstvenim problemima, pošto se dobar deo ekipe otrovao hranom na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Glavni trener Aleksandar Džikić nije vodio tim, a u sastavu nije bilo Vilijama Hečera, Vanje Marinkovića i Miloša Koprivice, od ranije povređenog Kenana Karahodžića, dok Džamont Gordon nije ulazio u igru.

Povezana vest:  Božović: Sad treba da pokažemo da smo pravi

PAOK je bolje počeo utakmicu u prepunom Pioniru, pošto je poveo sa 11:2, predvođen Džordanom Sajbertom. Partizan se vratio u igru koševima Uroša Lukovića i Adina Vrabca, ali su gosti odgovorili i poveli sa 12 poena prednosti, 18:6.

Partizan je tada počeo da pogađa i krajem prve i početkom druge četvrtine napravio je seriju od 18:0, za vođstvo od 24:18. Tada je u igru za PAOK ušao Nenad Miljenović i povezao redove gostiju. On je prvo dao koš kojim je prekinuta serija domaće ekipe, a onda su oba tima zaigrala koš za koš.

PAOK se tu bolje snašao i serijom trojki u finišu prvog poluvremena došao je do dvocifrenog vođstva, a na poluvreme je poneo 15 poena prednosti, 47:32.

Povezana vest:  Partizan siguran, porazi Radničkog i Zvezde

Ekipa iz Soluna je u drugom poluvremenu došla do svoje najveće prednosti od 24 poena, 64:40. Borbeni domaći tim pokušavao je da se bori, ali je mnogo promašivao i nije uspevao da se poveže. Beograđani su treću četvrtinu, međutim, završili serijom 10:0 i tako sačuvali nadu svojim navijačima.

PAOK je u poslednju deonicu ušao sa 14 poena prednosti, 64:50, ali je Partizan upornom igrom uspeo da smanji razliku na jednocifrenu, 59:68. Tada su gostujući crno-beli odgovorili mini-serijom 8:0 tako što su prosto pogađali šuteve i gradili akcije i tako vratili sigurnu prednost 76:59.

Partizan je 52 sekunde pre kraja gubio devet poena razlike, ali je Mihajlo Andrić pogodio trojku, a onda je i Veličković nakon prodora dao koš, tako da je tim prišao na četiri poena zaostatka 78:82.

Povezana vest:  12. KOLO SUPERLIGE SRBIJE, Rezultati i tabela 12. kola

Sajbert je posle toga promašio oba penala na 25 sekundi do kraja. Partizan je imao pun napad, ali nije uspeo da ga iskoristi. Crno-belima je trebala trojka za prolazak dalje. Andrić se motao oko linije 6,75, a onda se odlučio za prodor, gde mu je lopta ispala i došla u ruke igrača PAOK-a, što je bio kraj meča. Publika je aplauzima ispratila igrače oba tima sa parketa.

Večerašnju utakmicu gledao je i prvi tim fudbalskog kluba Partizan, predvođen trenerom Markom Nikolićem, kao i brojni nekadašnji košarkaši crno-belih.