Fudbaleri Intera i Milana igrali su danas nerešeno 2:2 u gradskom derbiju 32. kola italijanske Serije A.

Derbi Milana je kao i u prvom delu sezone završen bez pobednika, a najvašie zahvaljujući Kristijanu Zapati, koji je u 97. minutu doneo Milanu izjednačenje i to tek pošto je sudija Danijele Orsato uz pomoć gol-tehnologije doneo odluku.

Milan je bio bolji rival u prvih pola sata, a najbolju priliku za vodjstvo propustio je Žerard Delofeu u 14. minutu kada je posle soloprodora bio sa oko 15 metara pogodio stativu.

Povezana vest:  Dejan Savićević: Dragan Džajić je figura u Crvenoj zvezdi!

„Rosoneri“ imali su još par situacija pred golom Samira Handanovića, ali je golman Intera ostao nesavladan.

Inter je poveo iz prve prave prilike na utakmici. Roberto Galjardini je u 36. minutu poslao dubinsku loptu u šesnaesterac Milana, a tamu ju je prihvatio Antonio Kandreva i udarcem sa oko pet metara desno iskosa savladao Djanluidjija Donarumu.

Povezana vest:  Kiša odložila utakmicu Borac - Novi Pazar

„Neroazuri“ su u 44. minutu druplirali prednost pošto je Mauro Ikardi iskooristio dobar centaršuta Ivana Perišića s levog boka.

U drugom delu borba se uglavnom vodila na sredini terena, da bi Milan tek u finišu, odnosno 83. minutu smanjio zaostatak preko Alesija Romanjolija.

Delovalo je da će Inter doći do trojumfa, ali je Milan u 97. minutu ipak posle kornera s desne strane uspeo da dodje do izjednačenja. Zapata je dobro reagovao na drugoj stativi i prosledio loptu u gol.

Povezana vest:  Lalatović: Da smo realizovali šanse, utakmica bi išla u drugom smeru

Milan je ostao na šestom mestu na tabeli i sada ima 58 bodova, dok je Inter sedmi sa 56.