Zbog velikog interesovanja publike u Valjevu i okolini, jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović, će 17. maja, veče nakon prvog druženja s fanovima, održati i drugi koncert u  dvorani Centra za kulturu u ovom gradu gde će predstaviti spektakularni projekat “Dva sveta”.

Joksimović kaže da jedva čeka da izađe na scenu i zapeva pred publikom u svom rodnom gradu.

S obzirom na interesovanje publike da čuje pesme iz projekta „Dva sveta“ odlučili smo se za još jedan koncert, koji će biti održan 17. maja. Moj svaki nastup u Valjevu je emotivan, jer je reč o gradu u kom sam rođen i gde živi moja porodica, kao i veliki broj prijatelja. Radujem se što ću im predstaviti muziku koju smo sa izuzetnim uspehom promovisali u Beogradu, Nišu, Skoplju, i Zagrebu. Stiglo je mnogo pohvala na račun zanimljivih swing aranžmana, celog ambijenta, Big benda, tako da s uzbuđenjem očekujem susret sa mojim Valjevcima”, rekao je Željko.

Povezana vest:  Zvezda Exitove Dance Arene sa utakmice u Kataru: Srbija uvek u srcu

U dvorani Centra za kulturu u Valjevu prvi koncert je na programu 16. maja od 20.30 časova, a drugi je dan kasnije, 17. maja na istom mestu.

U projektu “Dva sveta” Joksimović je izmenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pesama, kao i nekoliko njegovih pesama koje su oduševile publiku u seriji koncerata u decembru prošle godine.

Posle koncerta u Valjevu, Joksimović će potom nastupiti u Tuzli, u Maloj dvorani Mejdana, moći da uživa u Željkovom nastupu 2. juna, dok je 8. juna zakazan koncert na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Povezana vest:  Record Store Day - Praznik nezavisnih prodavnica ploča 22. aprila u Čumićevom sokačetu

Na spisku obrađenih pesama su, između ostalih i „Ja sam težak kao konj“ (Električni orgazam), „Jesen u mom sokaku“, “Vlajna”, “Ljubavi moja tugo” (Predrag Živković Tozovac), „Suada“ (Plavi orkestar), „Dva sveta“ (Toma Zdravković), „Neko te ima noćas“ (Van Gog), “Oko moje sanjivo” (Magazin), “Skitnica” (Jasna Zlokić), “Ne kuni me majko” (Luis), “Sve što znaš o meni” (Arsen Dedić), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput „Zaboravljaš“, „Nije ljubav stvar“, „Ono naše što nekad bejaše“, „Michelle“, “Leđa o leđa”, “Habanera”

Povezana vest:  X FACTOR ADRIA 2015, Maya Sar oduševljena: Azrina interpretacija je prelepa i iskrena!

Sving, jazz, drugačije i sveže – to bi bile prve asocijacije na ove pesme i ovaj projekat. Naziv „Dva sveta“ asocira ne samo na veliki hit Tome Zdravkovića nego i na dva muzička i stilska sveta koja je Joksimović pokušao da pomiri ovim projektom. Željko, zajedno sa njegovim saradnicima, je proveo sate i sate rada na pesmama, a desetine muzičara koji su učestvovali u njihovom stvaranju je uložilo trud i ogromnu ljubav koju one nose u sebi.

Koncerte Željka Joksimovića u Valjevu podržala je kompanija Gorenje.