U subotu 13. maja igraju se tri meča SPORT KLUB Prve lige Srbije, a najinteresantniji duel bez svake sumnje biće onaj između ekipa Beograd Blue Dragons i Kragujevac Wild Boars – dva do sada neporažena tima koji dele čelo tabele.

Aktuelni prvaci Srbije dolaze u Beograd, te im posle dve sedmice odmora sledi veliki izazov protiv ekipe koja po svemu sudeći igra svoj najbolji fudbal u istoriji kluba. S druge strane, Zmajevi bez vikenda pauze pred sobom imaju prvog jačeg protivnika u sezoni, što će za ovu beogradsku ekipu biti ujedno i prvi veliki test.

– Ova utakmica je svakako naš najteži ispit do sada, nadamo se da ćemo ga položiti. Daćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi – izjavio je Uroš Jović, vajd-risiver i kiker Zmajeva.

– Za razliku od prethodne utakmice u Inđiji, gde nam nije igralo nekoliko prvotimaca, sada ćemo biti dosta jači. Nadamo se da će vođa našeg napada, kvoterbek Mladen Zlatić, biti raspoložen kao i do sada, te da će odbrana pružiti odličnu partiju, kao po običaju – rekao je Jović.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Novosadski klubovi tokom vikenda gostuju beogradskim „večitim rivalima“

Mladen Zlatić je na prethodne četiri utakmice prebacio skoro 800 jardi, a 11 bačenih pasova završilo je u end-zoni protivnika. Odbrana je pak primila najmanje poena od svih prvoligaša – samo 21.

Peto kolo obeležiće sremski derbi. Duel između ekipa Sirmirum Legionaries i Meridian Indiansa svake godine privlači pažnju, bez obzira u kakvoj su poziciji oba tima. Ni ove neće biti drugačije, budući da je reč o velikom lokalnom derbiju dva sportska rivala koji su do sada priredili mnogo kvalitetnih i uzbudljivih mečeva.

Kao i mnogo puta do sada, ovaj meč će po svoj prilici jasnije odrediti put obe ekipe u daljem toku takmičenju te startnu poziciju uoči razigravanja. Iako do kraja regularnog dela sezona ima još tri kola, Mitrovčani se pred duel sa Inđijcima postavljaju kao favoriti, ne samo zbog domaćeg terena, na kojem će drugu godinu zaredom dočekati svoje komšijske rivale, već i zbog dosadašnjeg učinka.

Povezana vest:  Trofej Beograda u bejzbolu za vikend na Adi Ciganliji

Nemanja Kokar, vajd-risiver mitrovačke „Legije”, ističe poseban, pre svega takmičarski značaj naredne utakmice.

– Sigurno će obe ekipe biti motivisane da zabeleže pobedu. Mi ulazimo u meč nakon pobede nad Somborom i imamo priliku da obezbedimo mesto na tabeli koje nam garantuje wildcard utakmicu, dok su Indiansi poraženi na domaćem terenu i sigurno bi im pobeda protiv nas, kao ljutih rivala, značila u nastavku sezone – kaže Kokar, ocenjujući da će detalji i sitnice odlučiti o pobedniku u ovom susretu.

Treći duel 5. kola igra se u Pančevu, između Pantera i SBB Vukova. Ekipa od koje se mnogo više očekivalo u sezoni, Panthers iz Pančeva, dočekuje najtrofejniji srpsku ekipu i klub koji pretenduje da vrati šampionski pehar u svoje odaje. Jasno je kome u ovom susretu ide epitet favorita. Bez nekoliko iskusnih oslonaca u ekipi, Pančevci su svoje snage usmerili na podmladak, a dolazak dva importa, ispostavilo se, ne može da u potpunosti nadomesti ono što bi ekipu svrstalo u izvesne učesnike plej-ofa, poput prošlogodišnje. Bez pobede u sezoni i sa 130 primljenih i tek 47 datih poena, pozicija u kojoj se nalaze pred Vukovima ne uliva nadu da bi se dosadašnji skor mogao popraviti.

Povezana vest:  NHL, Detroit slavio protiv Feniksa u produžecima

Panthers Pančevo – SBB Vukovi Beograd

SC Mladost, Pančevo, 11.30 h

Blue Dragons Beograd – Wild Boars Kragujevac

FK Heroj, Jajinci, 16.00 h

Sirmium Legionaries Sremska Mitrovica – Meridian Indians Inđija

FK Radnički, Sremska Mitrovica, 16.30 h