Počinje novi ciklus prijava za učešće na vodećem svetskom takmičenju u oblasti fotografije, Sony World Photography Awards 2018, na kome će umetnici širom sveta biti u prilici da predstave svoj rad i u dve nove kategorije Kreativnost (Creative) i Otkriće (Discovery). Ovogodišnje nadmetanje donosi još jedan novitet – Sony grant programe za takmičare u profesionalnoj i studentskoj kategoriji. Svoje radove autori mogu slati besplatno putem sajta www.worldphoto.org.

Sudije će prilikom ocenjivanja radova, naročito u dve nove kategorije, ceniti maštu, eksperimentisanje i originalnost, dok umetnička interpretacija, integritet i tehnička sposobnost ostaju ključni faktor uspeha u svim delovima takmičenja.

Povezana vest:  Radno vreme ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata za božićne praznike

Dokazujući posvećenost kreiranju dobrih prilika za fotografe, Sony je pripremio i nagrade u vidu više grantova od 7000 dolara za izabrane umetnike među pobednicima profesionalne kategorije, kao podršku projektima po njihovom izboru. Osim toga, svi fotografi u studentskoj kategoriji koji budu ušli u uži izbor biće nagrađeni sa 3500 dolara, kako bi zajedno radili na novoj fotografskoj komisiji, koju su ustanovili Sony i Svetska fotografska organizacija.

Pobednike u svim kategorijama očekuje Sony oprema za digitalno snimanje, Fotograf godine dobiće i nagradu od 25 000 dolara, a sveukupni pobednik Otvorene kategorije osvojiće dodatnih 5000 dolara. Svi pobednici, kao i mnogi takmičari iz užeg izbora, imaće priliku da izlože svoje radove na godišnjoj Sony World Photography Awards izložbi u Londonu. Najbolji će dobiti medijski prostor kroz raznovrsne različite svetske kampanje, a njihovi radovi biće objavljeni i u godišnjoj publikaciji takmičenja.

Povezana vest:  ŠKOLICA ŽIVOTA OTVORENA U RAŠKOJ

„Titula Fotografa godine donela mi je više prostora za predstavljanje nego što sam mogao da zamislim. Ne samo da mi je nagrada otvorila mnoga vrata, već me je i ohrabrila da nastavim sa radom na sopstvenim projektima“, ističe prošlogodišnji dobitnik nagrade Frederik Bajks (Frederik Buyckx).

Prijave za studentsku kategoriju zatvaraju se 4. decembra 2017. godine, za otvorenu i kategoriju mladih prijave se završavaju 4. januara, dok kandidati u profesionalnoj kategoriji imaju rok do 1. januara 2018. Lista umetnika koji su ušli u uži izbor biće objavljena 27. februara. Pobednici u otvorenoj i kategoriji nacionalnih nagrada biće proglašeni 27. marta, dok će nagrade Fotografa godine i profesionalne kategorije biti poznati 19. aprila.

Povezana vest:  Ibiza - Finalna destinacija Tuborg lanca zabave

Listu svih kategorija i detaljnija objašnjenja istih možete pronaći na linku https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards.