Vaterpolo reprezentacija Srbije doputovala je danas u Beograd iz Moskve gde je peti put uzastopno osvojila Svetsku ligu.

-Pred odlazak na završnicu Svetske lige rekli smo naše ciljeve i planove, koji su sada ispunjeni. Igrači su dali svoj maksimum. Čestitam im na tome. Vidno su bili umorni, što se videlo u poslednja dva meča, ali uspeli su da dodju do još jednog zlata – rekao je selektor Srbije Dejan Savić novinarima na aerodromu „Nikola Tesla“.

Srbija je juče u finalu Svetske lige u Moskvi pobedila Italiju sa 10:9. Pred izabranicima Dejana Savića sada Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Vaterpolisti italijanskog Pro Reko osvojili Ligu šampiona

-Za tri sedmicenas čeka Svetsko prvenstvo… Niko ne razmišlja o tome kako je igračima posle ovoga, što je bilo izuzetno naporno. Prvi deo priprema smo obavili kako smo planirali. Sledi manje osveženje, pa put u Madjarsku gde ćemo trenirati s njima. Znamo zacrtane ciljeve i jednostavno nastavljamo gde smo stali – rekao je Savić

Upitan da li su mladji igrači osetili pritisak, Savić je rekao da njega to ne zanima.

-Mene baš briga da li su imali pritisak. Oni jednostavno moraju da se dokazuju, jer vrhunski igrači treba da deluje dobro u stanju stresa, a ne u normalnim uslovima – rekao je Savić.

Povezana vest:  Savić: Pobedila nas je odlična ekipa

Kapiten Srbije Filip Filipović rekao je da je ekipa umorna posle Završnog turnira Svetske lige, ali da se sada okreće Svetskom prvenstvu.

-Potreban nam je odmor i to je svima jasno. Iako smo osvojili ovo takmičenje 11. put, uvek će nam biti zanimljivo jer volimo da se dokazujemo kroz Svetsku ligu – rekao je Filipović.

Povezana vest:  Rezultati vaterpola 3. kola i tabele grupa

On je dodao da bi voleo da se ekipa češće okuplja tokom sezone.

Vaterpolsita Andrija Prlainović rekao je da je Svetska liga poslužila kao provera pred Svetsko prvenstvo.

-Ovaj turnir nam je poslužio kao provera pred SP. Ritam utakmica je bio malo i neljudski, i teško je bilo u poslednjim danima pružiti visok nivo igre, ali uspeli smo da dodjemo do jednog zlata. Pokazali smo mentalnu snagu, jedinstvo i prelomili te utakmice u našu korist i pored toga što smo bili u zaostatku – rekao je Prlainović.