Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je danas spisak igrača za ključne utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Srbija će 6. oktobra gostovati Austriji u Beču i tri dana kasnije dočekati Gruziju u Beogradu, u poslednja dva kola kvalifikacione Grupe D.

Reprezentacija Srbije je prva na tabeli sa 18 bodova, četiri više od Velsa, a pet od Irske. S jednom pobedom obezbedila bi prvo mesto u grupi koje direktno vodi na Mundijal.

Povezana vest:  ZARADE FUDBALERA, Bekam najbogatiji, slede Mesi i Ronaldo

Muslin je pozvao 25 fudbalera, među kojima je jedan debitant, član generacije omladinske reprezentacije koja je bila šampion sveta na Novom Zelandu, štoper Verder Bremena Miloš Veljković.

Pozvan je i štoper BATE Borisova Nemanja Milunović, koji je bio standardan kada je Muslin preuzeo mesto selektora, ali je u međuvremenu izgubio mesto zbog teške povrede.

Povezana vest:  Diego službeno u Volfsburgu

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi) i Aleksandar Jovanović (Arhus).

Odbrana: Branislav Ivanović (Zenit), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Stefan Mitrović (Gent), Nikola Maksimović (Napoli), Matija Nastasić (Šalke), Miloš Veljković (Verder), Nemanja Milunović (BATE), Aleksandar Kolarov (Roma), Uroš Spajić i Ivan Obradović (Anderleht) i Antonio Rukavina (Viljareal).

Vezni red: Luka Milivojević (Kristal Palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Gudelj (Tjanđin Teda) i Nemanja Maksimović (Valensija).

Povezana vest:  Toti postavio novi rekord Serije A

Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Adem Ljajić (Torino), Aleksandar Mitrović (Njukasl), Andrija Pavlović (Kopenhagen), Mijat Gaćinović (Ajntraht) i Aleksandar Prijović (PAOK).

Okupljanje bi trebalo da bude u ponedeljak, 2. oktobra, u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.