Novi kapiten fudbalske reprezentacije Srbije umesto Branislava Ivanovića biće Aleksandar Kolarov, dok će mu zamenik biti Nemanja Matić, saopšteno je danas novinarima u Staroj Pazovi.

„Moja ideja s Kolarovim kao kapitenom i Matićem kao zamenikom jeste da imaju kvalitet, snagu i moć da nastave gde je Branislav Ivanović stao. Bane je bio i ostao deo naše ekipe. Mnogo je dao Srbiji i Srbija mu je mnogo dala. Ovo su interne stvari koje rešavamo u svlačionici, koje rešavamo sa igračima“, rekao je selektor Mladen Krstajić na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Uhapšen bivši predsednik FK Sloga iz Kraljeva

On je ponovio da „svi počinju od nule“.

„Kada sam saopštavao spisak pre dve nedelje, rekao sam da svi počinju od nule. Iskreno, svi počinjemo od nule i vrata su svima otvorena“, istakao je Krstajić.

On je kazao da u toj odluci „nema ničeg ličnog“.

„Otvoreno smo razgovarali, nema ličnih stvari. To je nešto što se rešava interno i to su stvari koje su sasvim normalne“, kazao je Krstajić.

Povezana vest:  Džerard: Hodžson je dobar trener i dobar čovek

Aleksandar Kolarov je zahvalio selektoru zbog trake i naveo da u ekipi ne postoje problemi.

„To su odluke koje je selektor doneo i ukazana mi je ta čast. Siguran sam da ću, uz Nemanjinu pomoć, gledati da opravdam očekivanja. Da ne bismo ulazili u polemiku, nema nikakvih problema među nama u ekipi“, rekao je Kolarov.

Povezana vest:  Fabregas: Nisam došao u Barselonu da sedim na klupi

Fudbaler Rome je dodao da o novoj ulozi još nije razgovarao s Branislavom Ivanovićem.

„Nisam konkretno o tome. Video sam ga samo na ručku. Pričaću s njim sigurno. Nema nekih novina za mene, dugo sam tu, dobro poznajem ekipu i znam kako da se nosim sa ovom odgovornošću“, dodao je Kolarov.

On je ocenio da je na njemu i Nemanji Matiću „najviša odgovornost“ da ekipa „bude prava“.