Novi kapiten fudbalske reprezentacije Srbije umesto Branislava Ivanovića biće Aleksandar Kolarov, dok će mu zamenik biti Nemanja Matić, saopšteno je danas novinarima u Staroj Pazovi.

„Moja ideja s Kolarovim kao kapitenom i Matićem kao zamenikom jeste da imaju kvalitet, snagu i moć da nastave gde je Branislav Ivanović stao. Bane je bio i ostao deo naše ekipe. Mnogo je dao Srbiji i Srbija mu je mnogo dala. Ovo su interne stvari koje rešavamo u svlačionici, koje rešavamo sa igračima“, rekao je selektor Mladen Krstajić na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Ves Hem osvojio prvi bod u sezoni

On je ponovio da „svi počinju od nule“.

„Kada sam saopštavao spisak pre dve nedelje, rekao sam da svi počinju od nule. Iskreno, svi počinjemo od nule i vrata su svima otvorena“, istakao je Krstajić.

On je kazao da u toj odluci „nema ničeg ličnog“.

„Otvoreno smo razgovarali, nema ličnih stvari. To je nešto što se rešava interno i to su stvari koje su sasvim normalne“, kazao je Krstajić.

Povezana vest:  Arsenal i Čelsi sigurni, Junajtedu samo bod kod kuće

Aleksandar Kolarov je zahvalio selektoru zbog trake i naveo da u ekipi ne postoje problemi.

„To su odluke koje je selektor doneo i ukazana mi je ta čast. Siguran sam da ću, uz Nemanjinu pomoć, gledati da opravdam očekivanja. Da ne bismo ulazili u polemiku, nema nikakvih problema među nama u ekipi“, rekao je Kolarov.

Povezana vest:  Gibraltar dobio privremeno članstvo u UEFA

Fudbaler Rome je dodao da o novoj ulozi još nije razgovarao s Branislavom Ivanovićem.

„Nisam konkretno o tome. Video sam ga samo na ručku. Pričaću s njim sigurno. Nema nekih novina za mene, dugo sam tu, dobro poznajem ekipu i znam kako da se nosim sa ovom odgovornošću“, dodao je Kolarov.

On je ocenio da je na njemu i Nemanji Matiću „najviša odgovornost“ da ekipa „bude prava“.