Fudbalski trener Karlo Anćeloti odbio je ponudu da preuzme fudbalsku reprezentaciju Italije, preneli su danas italijanski mediji.

Kako su preneli Gazeta delo Sport i Korijere delo Sport, Anćeloti je prošlog ponedeljka bio u Rimu, gde je razgovarao čelnicima Fudbalskog saveza Italije i odbio ponudu. Glavni kandidat za selektora „azura“ je Roberto Mančini.

Anćeloti je u septembru dobio otkaz u Bajernu iz Minhena, a mediji navode da je 58-godišnji trener odbio ponudu italijanskog saveza pošto veruje da će dobiti posao u jednom evropskom klubu.

Povezana vest:  Ibrahimović: Mesi ne bi trebalo da dobije Zlatnu loptu

Italija je bez selektora još od novembra kada je otpušten Đanpjero Ventura, pošto nije uspeo da odvede ekipu na Svetsko prvenstvo u Rusiji ovog leta.

U dve prijateljske utakmice, protiv Argentine i Engleske u martu, ekipu je predvodio Luiđi Di Bjađo.

Anćeloti je jedan od najuspešnijih trenera, osvojio je Ligu šampiona sa Milanom i Real Madridom, a šampionske titule sa Čelsijem, Milanom, Pari Sen Žermenom i Bajernom iz Minhena.

Povezana vest:  Omladinci zabeležili novi ubedljiv trijumf u Talinu

Britanski mediji preneli su da je Anćeloti glavni kandidat za novog trenera Arsenala, pošto će Arsen Venger na kraju sezone posle 22 godine napustiti taj londonski klub.