Fudbaleri Vojvodine imaju obavezu da pruže maksimum protiv Crvene zvezde uprkos tome što utakmica nema rezultatski značaj, izjavio je danas pomoćni trener Goran Šaula.

„Crvena zvezda je favorit i tu nema dileme. Imaju kvalitetniju ekipu od nas, ali mi imamo obavezu da pružimo maksimum i ne sumnjam da će tako biti. Probaćemo da ponovimo igru kao protiv Partizana i videćemo za čega će to biti dovoljno“, rekao je Šaula na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  25. KOLO JELEN SUPER LIGE, Zvezda protiv Javora bez kapitena i navijača

Vojvodina će u nedelju dočekati Zvezdu u 36. kolu Super lige Srbije.

Šaula je čestitao Crvenoj zvezdi na tituli i „izvanrednoj sezoni“, u kojoj su u Evropi igrali fenomenalno i nisu imali sreće da odu dalje.

Novosadski klub ima problema sa sastavom, zbog čega će pružiti šansu dvojici igrača iz omladinske škole, Mandiću i Neškoviću, koji će se naći u protokolu.

Po rečima Šaule, u ekipi Vojvodine željno čekaju utakmicu.

„Trenerima je obaveza da motivišu igrače za svaku utakmicu, tako da ćemo to i uraditi. Znate i sami šta znači ime Crvene zvezde, pa će svi igrači biti dodatno motivisani za taj meč i u to nemojte sumnjati. Nastupiće igrači koji su igrali i na prethodnim utakmicama, jer ovo nije nikakva audicija. Neki koji su manje igrali će možda dobiti šansu u drugom poluvremenu, ali startna postava će sigurno biti naša najkvalitetnija ekipa u ovom momentu“, kazao je Šaula.

Povezana vest:  Danilović: Partizan će izmiriti obaveze i dobiti licencu

Pojedini mediji su preneli da se Crvena zvezda interesuje za kapitena Vojvodine Dušana Jovančića.

„Na njega to ne može da utiče jer to je jedan izvanredan momak i igrač, pa me ne čudi što Crvena zvezda hoće da ga dovede. Njega je prošle zime hteo Partizan, pa samim tim, kad se ta dva velikana interesuju za njega, to znači da ima i igračke i ljudske kvalitete“, rekao je Šaula.

Povezana vest:  Žoze Gvardiola: Ako naslov ode u Madrid, biće to zasluženo

Utakmica između Vojvodine i Zvezde igraće se u nedelju od 17.00 na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu.