dvojac u finaluVESLANJE, OI MLADI
Dvojac peti na YOG
Nikola Simović i Vuk Matović zauzeli su peto mesto u finalnoj trci dvojaca bez kormilara i ostvarili odličan plasman uz sjajan rezultat (3:10,94), dok je Jovana Arsić drugim mestom u C finalu (4:11,26) ukupno 14.
Za nešto više, očigledno, nedostajalo im je malo više veslačkog staža i mnogo više mišićne mase, jer su članovi našeg dvojca ubedljivo najmlađi i najlakši učesnici finala voženog na regatnoj stazi Marina rezervoar.
Zlatnu medalju sjajnom trkom osvojili su sa 3:05,65 Slovenci Grace i Domanjko i neugodno iznenadili najveće favorite, svetske prvake Grke Nastopulosa i Lampridisa (3:06,85), dok je bronza pripala Australijancima Kohrenu i Votsu (3:07,52). Ispred našeg dvojca bili su i Britanci Nainbi-Laksmar i Džopling (3:09,37), a iza Turci Kazakli i Girisken (3:16,64).
Vuk Matovic, trener Ivkovic i Nikola Simovic– Momci su dali sve od sebe u veoma jakoj trci, borilki se lavovski i bili peti. Možda su mogli da budu četvrti, ali ovde su bile tri izvanredne posade – Slovenije, Grčke i Australije. Pokušali smo da osvojimo medalju, ali nismo uspeli. Nikola i Vuk su veslali taktički dobro, ali u drugom delu jednostavno nisu izdražali. U dve prethodne trke bili su za Slovencima samo sekundu, u finalu pet, razlog su dve iscrljujuće trke, posebno jučerašnje kojoj su se borili protiv kontra vetra što je na njima kao neuporedivo lakšim od ostalih ostavilo dublji trag – rekao je trener Aleksandar Ivković.
Takmičenje je završila i Jovana Arsić, zauzevši sa 4:11,26 drugo mesto u C finalu i ukupno 14.
– Da nisam imala kiks u prvoj trci u kojoj sam bila sasvim dekoncentrisana verujem da bih veslala u B finalu. Druge dve trke izveslala sam znatno bolje, kao i današnju. Možda sam mogla boqe da odradim sam start i finiš, ali definitivno staza od 1.000 metara nije naša – već ona na 2.000. Srećna sam što su momci ušli u A finale i šteta što nisu uspeli da osvoje medalju – rekla je Jovana Arsić, koja će kao i Vuk Matović i Nikola Simović vredno trenirati na regatnoj stazi u Singapuru, sve do povratka u Srbiju 27. avguta.
Povezana vest:  PLIVANJE, Čavić: Završavam karijeru posle Igara u Londonu