jamie-lee-curtisDžejmi Li Kertis protiv estetske hirurgije

 

Holivudska zvezda Džejmi Li Kertis (Jamie Lee Curtis) izjavila je da bi radije sama napustila glumu nego dopustila da je na to prisile zbog toga  što izgleda previ še stara, objavio je danas britanski Dejli mejl (Daily Mail).

Za glumice koje se podvrgavaju estetskoj hirurgiji da bi izgledale mlađe, Džejmi Li Kertis (51) je rekla da su „izobličene nakaze“.

Povezana vest:  Svečano otvoren Ravno Selo Film Festival

Ona je, ipak, dodala da je otpor prema glumicama u godinama veoma rasprostranjen u Holivudu i da može da imenuje 30 glumica za koje zna da ne mogu da nađu posao jer ih smatraju previ še starima.

Među izuzecima ona je nabrojala Meril Strip (Meryl Streep) i Sigorni Viver (Sigourney Weaver), ali nije želela da imenuje one koje zbog godina ne dobijaju uloge.

Povezana vest:  Sem Vordington predviđa i Avatar 3, 4...

Ispričala je i da je na nju vr šen pritisak da farba kosu i ubrizga botoks, ali da je odbila.

-Lica se izobliče. Šokantno je šta su ljudi u stanju da učine od svojih lica. Imam sreću da sam zdrava i da imam više energije od 14-godišnjakinje. Ali, počinjem da osećam godine i neka ograničenja. Nije to ni šta stra šno, samo se treba prilagoditi – objasnila je.

Povezana vest:  Devet stranih filmova u trci za Oskara

Poslednja uloga Džejmi Li Kertis je u komediji „You Again“ u kojoj igraju i Sigorni Viver (61) i Beti Vajt (Betty White) (88).

Ćerka holuvudskih zvezda Tonija Kertisa (Tony) i Džent Li (Janet Leigh), 26 godina je u braku sa režiserom i glumcem Kristoferom Gestom (Christopher Guest).