paranormal_activity_2_poster„Paranormal Activity 2“ prvi sa zarađenih 41,5 miliona dolara

 

Horor film „Paranormal Activity 2“ u svom je debiju ostvario prvo mesto na američkom box-officu zaradivši u prvoj nedelji prikazivanja 41,5 miliona dolara, javio je AP.

Ovaj nastavak „Paramount Picturesa“ prošlogodišnjeg niskobudžetnog filma ostvario je zapažen uspeh pred Noć vještica, 31. oktobra. U petak, prvog dana prikazivanja, su ostvarili pola uspeha, čak 20,1 miliona dolara, dok je za vikend to palo na 13 miliona u subotu i u nedelju na 8,4 miliona dolara. Prvi deo ovog filma snimljen je za manje za manje od 15.000 dolara. U vreme kad se počeo da prikazuje u SAD, postao je senzacija koja se pretvorila u hit sa zaradom od 100 miliona dolara. Prvi film je došao niotkud, a u kampanji vezanoj za njegov nastavak „Paramount“ je pokušao da uspostavi misteriju oko filma.

Povezana vest:  Čarli Šin u filmu Romana Kopole

-Izazov je bio da ne napravimo grešku kao kod nekih drugih filmova iz prošlosti, te da ga tretiramo kao svoj poseban proizvod – rekao je Don Harris, izvršni potpredsednik „Paramounta“ za distribuciju.

„Paramount“ je zauzeo i drugo mesto na ovonedeljnom box-officu, sa komedijom „Jackass 3D“, koja je bila na prvom mestu prethodnog vikenda. „Jackass 3D“ zaradio je ove sedmice 21,6 miliona dolara, što predstavlja pad od 50 miliona dolara u odnosu na prošlu sedmicu kad je počeo da se prikazuje.

Povezana vest:  ČUDESNA ŽENA DOLAZI U SRBIJU!

Akciona komedija „Summit Entertainmenta“, film „Red“, skliznuo je na treće mesto, budući da je prošlog vikenda bio na drugom mestu. Ove sedmice je zaradio 15 miliona, a za 10 dana prikazivanja ukupno 43,5 miliona dolara.

 

Prvih deset:

 

1. „Paranormal Activity 2“, 41,5 miliona dolara

2. „Jackass 3D“, 21,6

3. „Red“, 15

Povezana vest:  Dragulji Baltika na 23. Festivalu evropskog filma Palić

4. „Hereafter“, 12

5. „The Social Network“, 7,3

6. „Secretariat“, 6,9

7. „Life as We Know It“, 6,2

8. „Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole“, 3,2

9. „The Town“, 2,7

10. „Easy A“, 1,8 miliona dolara.