ice_hockeyNHL

 

Rendžersi slavili kod Pitsburga

 

Treći put zaredom su u NHL ligi slavili hokejaši Nju Jork Rendžersa, a slavlje u ponedeljak kod Pitburgh od 3:2, nakon produžetka, je time značajnije jer su Rendžersi bili nadomak pada.

Pitsburh je vodio 2:1 minutu i pol pre kraja, ali prvo je Mark Stal izjednačio u tom trenutku na 2:2, a u produžetku je neizvesnost trajala tri i po minute kada je Rajan Kalahan postigao svoj peti pogodak u sezoni za slavlje ekipe iz Nju Jorka. U oba opisana pogodaka asistent je bio Brendon Dubinski.

Povezana vest:  Vlade Divac o narednoj godini - Prva stanica Vankuver

Tim Tomas, golmana Bostona, izludeo je sa 28 odbrana igrače Nju Džersija koji nastavljaju da poniru tokom ove sezone. Bio je ovo 21. „shoutout“ Tomasa u karijeri, kao i četvrti u sezoni. Napadačke deonice su za Boston, koji je slavio 3:0, kvalitetno odradili strelci Rajder, Horton i Viler.

Majk Ričards, igrač Filadelfije, drugi je put zaredom postigao dva pogotka na utakmici. U ponedeljak je Filadelfija slavila na svom ledu protiv Otave 5:1, a Ričards je oba pogotka zabio kada je sve već bilo gotovo, pred sam kraj meča.

Povezana vest:  Održana akcija „Sportom protiv nasilja" u Ćupriji

Identične 6:3 pobede su upisali San Hoze i Kolorado, i to protiv Los Anđelesa, odnosno, St. Luisa. Junak San Hozeove pobede bio je 31-godišnji Patrik Marleau koji je samo u zadnjoj trećini postigao pogodak i uz to dva puta asistirao.

Bio je ovo ujedno prvi poraz Los Anđelesa u zadnjih sedam utakmica.

 

 

 

Povezana vest:  BADMINTON, Nastavak takmičarske sezone, Pančevo dobar domaćin

NHL liga, ponedeljak:

 

Pittsburgh – NY Rangers 2:3 (nakon produžetka)

Philadelphia – Ottawa 5:1

Boston – New Jersey 3:0

Buffalo – Vancouver 4:3 (nakon produžetka)

Colorado – St. Louis 6:3

San Jose – Los Angeles 6:3